Saturday, 27 April, 2024

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανταπεξήλθε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού στην πίεση του ΠΑΟΚ, όμως ο Τσούμπα Άκπομ στο 90+1′ λύτρωσε τον Δικέφαλο και τού χάρισε

το τρίποντο για την πρεμιέρα των playoffs. Αγωνία για τον τραυματισμό του Μιχαηλίδη, καθώς υπάρχουν φόβοι για ζημιά.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε μέχρι τέλους τον ΠΑΣ Γιάννινα και κατάφερε να βρει το γκολ της νίκης με τον Άκπομ στις καθυστερήσεις (90+1′), ξεκινώντας με το δεξί τα playoffs, επικρατώντας με 1-0.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν διαρκώς την κατοχή της μπάλας και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν, ωστόσο ο Λοντίγκιν έκανε αρκετά καλή εμφάνιση, αν και δεν κατάφερε να διατηρήσει απαραβίαστη την εστία του μέχρι το τέλος.

Έτσι ο Δικέφαλος θα πάει με αναπτερωμένο το ηθικό στη ρεβάνς με τη Γάνδη για την πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League, ωστόσο στάθηκε εξαιρετικά άτυχος, με τον τραυματισμό του Γιάννη Μιχαηλίδη, καθώς υπάρχουν φόβοι για σοβαρή ζημιά στο γόνατο.

Ο ΠΑΟΚ έχει στο μυαλό του και τον επαναληπτικό με τη Γάνδη, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να προχωρά σε ολικό λίφτινγκ στην ενδεκάδα, κάνοντας εννέα αλλαγές. Οι μόνοι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν και στα δύο παιχνίδια ως βασικοί είναι ο Κούρτιτς με τον Μπίσεσβαρ. Ο Σλοβένος μέσος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη ρεβάνς με τους Βέλγους, λόγω καρτών.

Στον αντίποδα ο ΠΑΣ Γιάννινα ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη με 17 παίκτες λόγω τραυματισμών και ίωσης, αλλά και χωρίς τον Ηρακλή Μεταξά, που απουσιάζει λόγω ίωσης. Στη θέση του ήταν ο προπονητής της Κ17, Θανάσης Στάικος, ενώ εκτός ήταν και ο Σάλιακας, που είχε συμπληρώσει τέσσερις κάρτες στην κανονική διάρκεια.

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος με τον ΠΑΣ να έχει ως πρώτο μέλημα να φυλάξει τα μετόπισθεν και να απειλήσει στην κόντρα επίθεση. Ωστόσο με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, ο Δικέφαλος αντιμετωπίζει προβλήματα στο να διασπάσει την άμυνα του ΠΑΣ στο πρώτο μέρος. Ο Ζαμπά απείλησε στο πρώτο λεπτό με ένα καλό σουτ, το οποίο εξουδετερώθηκε από τον Λοντίγκιν, ενώ την ίδια τύχη είχε και ένα τακουνάκι του Σάστρε στο 5′. Η πρώτη τελική του ΠΑΣ έγινε στο 9′, με ένα σουτ του Εραμούσπε να πηγαίνει άουτ.

Μετά το 10ο λεπτό ο ρυθμός κόπασε, με τους φιλοξενούμενους να αποκρούουν με μεγαλύτερη ευκολία τις επιθετικές προσπάθειες του ΠΑΟΚ. Στο 29′ ο Μορέιρα έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση και εξαπέλυσε ένα σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να πηγαίνει άουτ.

Ο ΠΑΟΚ είχε διαρκώς την μπάλα στα πόδια του και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΣ να προσπαθεί να αμύνεται. Στο 48′ απείλησε ο Δικέφαλος για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η προσπάθεια του Τσόλακ κατέληξε στην αγκαλιά του Λοντίγκιν, έπειτα από πάσα του Μπίσεσβαρ… Όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ αύξανε την πίεσή του στην προσπάθειά του να βρει ένα γκολ. Ευκαιρίες στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού είχε και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Στο 88′ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λώλη, ο Ντομίνγκεθ με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ μετά το γκολ του Άκπομ στις καθυστερήσεις, ο Περέα αστόχησε από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή στέλνοντας την μπάλα άουτ, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου