Saturday, 27 April, 2024

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 1-0

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά το σπουδαίο διπλό επί του ΠΑΟΚ νίκησε και τον Παναθηναϊκό με 1-0, αυτή τη φορά στους “Ζωσιμάδες”

και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο κόντρα στο τριφύλλι που είχε μια ανούσια και φλύαρη υπεροχή με μια τελική προς την εστία.
Μια εβδομάδα μετά τη σπουδαία νίκη του επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα ο ΠΑΣ Γιάννινα έριξε στο καναβάτσο και τον Παναθηναϊκό με τον Άγιαξ της Ηπείρου να επικρατεί με 1-0 του τριφυλλιού το οποίο βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, στο 5′ με το υπέροχο γκολ του Γκαρντάβσκι, και στη συνέχεια είχε μια ανούσια και φλύαρη υπεροχή.
Οι πράσινοι κατάφεραν να φτάσουν στο 70-30% σε επίπεδο κατοχής στη διάρκεια της αναμέτρησης και να έχουν δέκα τελικές αλλά μια εξ αυτών ήταν προς την εστία του Λοντίγκιν ο οποίος όμως την απέκρουσε και κράτησε το μηδέν στην εστία του.
Ο Γιοβάνοβιτς προσπάθησε καθώς έβαλε ότι επιθετικό όπλο διέθετε από τον πάγκο, ίσως βέβαια με λίγη καθυστέρηση, αλλά είδε τους παίκτες του να μην έχουν ορθολογικές επιθέσεις και να υστερούν στην τελική προσπάθεια. Από την άλλη ο Μεταξάς όπως και στο ματς με τον ΠΑΟΚ καθοδήγησε σωστά την ομάδα του και την οδήγησε σε μια σημαντική επικράτηση.

Στα αρνητικά για τον ΠΑΣ ο τραυματισμός του Κόντε στο μηνίσκο στη διάρκεια του πρώτου μέρους και η ανησυχία που υπάρχει για το πόσο σοβαρός μπορεί να αποδειχτεί αυτός. Οι γηπεδούχοι μάλιστα κέρδισαν για τέταρτη φορά μέσα στο 2021 τον Παναθηναϊκό καθώς είχαν πριν το ματς του Σαββάτου τρεις νίκες (δύο στο Κύπελλο και μια στο πρωτάθλημα).
Με τις ίδιες ενδεκάδες και οι δύο
Τόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα όσο και ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο των “Ζωσιμάδων” με τις ίδιες ενδεκάδες που έπαιξαν στην πρεμιέρα. Ο Μεταξάς και ο Γιοβάνοβιτς έβαλαν ακριβώς τους ίδιους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σε Τούμπα και Λεωφόρο την πρώτη αγωνιστική χωρίς την παραμικρή αλλαγή.
Ο προπονητής των γηπεδούχων μπορεί να έλεγε πως έχει μια έκπληξη στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και ο Γιοβάνοβιτς να δοκίμαζε όλη την εβδομάδα τους Πούγγουρα – Χατζηγιοβάνη αλλά κανείς εκ των δύο δεν επέλεξε να αλλάξει κάτι στην ομάδα του.
Με γκολάρα προβάδισμα από νωρίς ο ΠΑΣ
Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, μόλις στη δεύτερη τελική του, και στο πρώτο σουτ εντός εστίας με τον Γκαρντάβσκι να γίνεται κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, επιχείρησε ένα δυνατό σουτ και έστειλε τη μπάλα εκεί που ο Διούδης δεν μπορούσε να αντιδράσει.
Ο Παναθηναϊκός που στο πρώτο μέρος του αγώνα έδειξε μια εικόνα ανάλογη με την περσινή δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα του ΠΑΣ και η πρώτη καλή στιγμή που είχε ήταν στο 42′ με το σουτ του Αϊτόρ μετά από ωραία επιθετική προσπάθεια να φεύγει έξω. Ενώ στο πρώτο 45λεπτο απείλησε και με δύο κεφαλιές του Σάρλια και ένα σουτ του Καρλίτος.
Πήρε τον έλεγχο, δεν απείλησε
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο του ματς, άρχισε να έχει περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή του και να προσπαθεί να κλείσει τον ΠΑΣ στην περιοχή του. Δεν μπόρεσε όμως να φτιάξει καλές φάσεις μπροστά από την εστία του Λοντίγκιν.
Οι γηπεδούχοι μάλιστα σε μια δύσκολη φάση θα μπορούσαν να κερδίσουν και πέναλτι και να πετύχουν και δεύτερο γκολ αλλά ο Παπαδόπουλος πήρε πίσω την αρχική παράβαση που έδειξε σε χέρι του Αϊτόρ βλέποντας και ο ίδιος τη φάση στο VAR.
Το τριφύλλι μόνο στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης μπόρεσε να μπει στην περιοχή του ΠΑΣ και να κάνει φάσεις μέσα απ’ αυτήν και συγκεκριμένα στο 78′ και στο 89′ με τους Βιτάλ και Μακέντα να απειλούν χωρίς όμως να αλλάζει κάτι στο τελικό σκορ της αναμέτρησης.
sport24.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου