Sunday, 28 April, 2024

Μάντσεστερ Σίτι: Στην κορυφή με το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

Ήταν ο μοναδικός τίτλος που έλειπε από την τροπαιοθήκη της και η Φλουμινένσε το μοναδικό εμπόδιο που έστεκε στο δρόμο της μέχρι να τον κατακτήσει. Η κάτοχος του Copa Libertadores δεδομένα ήταν ο πιο απαιτητικός αντίπαλος που θα μπορούσε να της τύχει στη διαδρομή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, όμως η Μάντσεστερ Σίτι φρόντισε να καθαρίσει τον τελικό από νωρίς! Με μια κυρίαρχη εμφάνιση για 90 λεπτά οι Citizens δεν άφησαν πολλά περιθώρια, επικράτησαν 4-0 απέναντι στην ομάδα του Μαρσέλο και κατέκτησαν για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Ακόμα και δίχως τους τραυματίες Χάαλαντ-Ντε Μπρόινε στην αποστολή, ο τελικός πάντως δεν άργησε να γείρει υπέρ των Citizens… Μόλις στα 40 δευτερόλεπτα του αγώνα άλλωστε ο Χούλιαν Άλβαρες είχε παραβιάσει την εστία των Βραζιλιάνων στο πιο γρήγορο γκολ που έχει σημειωθεί ποτέ στη διοργάνωση! Έπειτα από κάκιστο διώξιμο του Μαρσέλο, ο Ακέ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και σημάδεψε το δοκάρι, προτού ο Άλβαρες σκοράρει στην επαναφορά με το στήθος για το 1-0.

Το γρήγορο γκολ απλοποίησε το έργο των Άγγλων που πίεζαν ασφυκτικά τους τυπικά φιλοξενούμενους και τελικά έφτασαν στο 2-0 στο 27΄. Έπειτα από γύρισμα του Φόντεν στην περιοχή, η μπάλα κόντρα πάνω στον Νίνο, απέκτησε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Φάμπιο προς μεγάλη απογοήτευση των Βραζιλιάνων. Στο 39΄η Φλουμινένσε απείλησε για πρώτη φορά με τον Έντερσον να εξουδετερώνει μια κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, προτού ο Γκρίλις απαντήσει τρία λεπτά αργότερα με μακρινό σουτ που δοκίμασε την ετοιμότητα του Φάμπιο.

Με παράδειγμα το γρήγορο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, η Σίτι προσπάθησε να το επαναλάβει και στο β΄μέρος αλλά έπεσε πάνω στον πολύπειρο Φάμπιο. Αρχικά στο 46΄ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ στέρησε το 3-0 από τους Citizens με τρομερή διπλή απόκρουση στις προσπάθειες των Φόντεν και Μπερνάρντο Σίλβα, ενώ στιγμές αργότερα αρνήθηκε ξανά το γκολ στον Άγγλο που δοκίμασε να σκοράρει από δύσκολη γωνία.

Ο επιμένων ωστόσο νικά και τελικά ο Φιλ Φόντεν δικαιώθηκε για τις προσπάθειές του στο 71΄. Έπειτα από πολύ επικίνδυνο γύρισμα του Άλβαρες, ο Άγγλος βρέθηκε ολομόναχος στην καρδιά της περιοχής και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 με κοντινή προβολή. Ο αγώνας πλέον είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, με τη Σίτι ωστόσο να μην αφήνει το πόδι από το γκάζι και να φτάνει και σε τέταρτο γκολ με έξοχο διαγώνιο σουτ του Άλβαρες στη γωνία (89΄).

Ένα γκολ που έφτασε σαν το κερασάκι στην τούρτα σε μια σχεδόν τέλεια βραδιά για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία ωστόσο ολοκληρώθηκε με μια δόση ανησυχίας εξαιτίας του τραυματισμού του Ρόδρι που αποχώρησε με ενοχλήσεις στο β΄μέρος και σήμανε συναγερμό στο επιτελείο των Άγγλων.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς (74΄Γκβάρντιολ), Ρούμπεν Ντίας, Ακέ (81΄Μπομπ), Λιούις (60΄Κόβασιτς), Ρόδρι (74΄ Ακάντζι), Γκρίλις, Φόντεν (81΄Ματέους Νούνιες), Μπερνάρντο Σίλβα, Άλβαρες

Φλουμινένσε (Φερνάντο Ντενίζ): Φάμπιο, Χαβιέρ, Νίνο (74΄Μάρλον), Φελίπε Μέλο (60΄Ντιόγκο Μπαρμπόσα), Μαρσέλο (60΄Αλεξάντερ), Αντρέ, Μαρτινέλι, Αρίας, Γκάνσο (60΄Λίμα), Κένο.

Πηγή: Gazzetta.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου