Sunday, 28 April, 2024

Πόλο: Ονειρικό ντεμπούτο στο Ευρωπαϊκό η Εθνική ανδρών, 10-8 την Ουγγαρία

Μία άτυπη ρεβάνς για την ήττα στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος από την Ουγγαρία

πήρε η Εθνική ομάδα πόλο, στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Ζάγκρεμπ.

Οι δύο φιναλίστ του τελικού του Παγκοσμίου στη Φουκουόκα, πέρυσι, συναντήθηκαν στην πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να παίρνει τη νίκη με σκορ 10-8 και πλέον θα έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

H ελληνική ομάδα είχε σε σπουδαία μέρα τον Ζερδεβά κάτω από την εστία, καθώς έκανε 10 αποκρούσεις, ενώ επιθετικά βρήκε τέρματα από αρκετούς διεθνείς, φτάνοντας στη νίκη, αφού πέρα από το αρχικό 1-0 των Ούγγρων, είχε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Η «γαλανόλευκη» δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, πέτυχε μία ιστορικής αξίας νίκη (αφού δεν είχε νικήσει ποτέ την Ουγγαρία σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μετρώντας δύο ισοπαλίες και 10 ήττες) και σε μεγάλο βαθμό εξασφάλισε από σήμερα μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου, που οδηγούν απευθείας στα προημιτελικά.

Το παιχνίδι

Η εθνική ήταν αρκετά νευρική επιθετικά στο ξεκίνημα, αλλά η άμυνα δεν είχε προβλήματα, δεχόμενη μόνο ένα γκολ από κόντρα, μετά από κλέψιμο.

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης, με ένα γκολ στον παίκτη παραπάνω και ένα κερδισμένο πέναλτι, που αξιοποίησε ο Αργυρόπουλος, “ξεκόλλησε” την ελληνική ομάδα, που πέρασε μπροστά και δεν έχασε το προβάδισμα ως το τέλος του ημιχρόνου (5-3).

Ο τερματοφύλακας Μαρκ Μπιανιάι με τις αποκρούσεις του και τα διαδοχικά λάθη της εθνικής στον παίκτη παραπάνω κράτησαν κοντά στο σκορ την Ουγγαρία, η οποία μάλιστα έχασε ευκαιρία να ισοφαρίσει σε επίθεση με διπλό αριθμητικό πλεονέκτημα (στη φάση αυτή αποβλήθηκε με αντικατάσταση, μετά από εξέταση του βίντεο, ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου). Η ελληνική ομάδα κράτησε οριακά το πάνω χέρι ως το τέλος του τρίτου οκταλέπτου (7-6), παρότι είχε σε αυτή την περίοδο 0/5 με παίκτη παραπάνω, εκ των οποίων σε τρεις περιπτώσεις δεν επιχείρησε καν σουτ.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο μέτρησε η διαφορά εμπειρίας των δύο ομάδων, με τη «γαλανόλευκη» να είναι πολύ συγκεντρωμένη στην άμυνα και να βρίσκει λύσεις στην επίθεση με ένα πέναλτι και μια σωστή επίθεση στον παίκτη παραπάνω, που τελείωσε όμορφα ο Σκουμπάκης. Ενα πέναλτι που κέρδισε με προσωπική ενέργεια και αξιοποίησε ο Αγγελος Βλαχόπουλος, 1:41 πριν από τη λήξη, «σφράγισε» οριστικά την ελληνική νίκη, με τον Φέκετε να μειώνει απλώς στο τελικό 10-8.

Το Σάββατο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει την Ιταλία, η οποία νωρίτερα κέρδισε με 22-5 τη Γεωργία, στο άλλο παιχνίδι του ομίλου.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-3, 3-2, 2-3

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Μπανιάι, Τατράι 2, Μόλναρ, Πολ, Βιγκβάρι, Νάγκι 1, Φεκέτε 3, Μπουριάν 2, Κόβακς, Βιγκβάρι Β., Βίσμεγκ, Χαράι, Γκιάπγκιας

ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Νικολαϊδης 1, Κάκαρης 2, Αλαφραγκής, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος

*Η εθνική είχε 4/12 με παίκτη παραπάνω, 3/3 πέναλτι, 1 γκολ από την περιφέρεια και 2 από θέση φουνταριστού.

*Η Ουγγαρία είχε 2/8 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 3 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 1 στην κόντρα.

Αποβλήθηκαν με αντικατάσταση ο Παπαναστασίου, 5΄09″ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, και ο Χάραϊ, 6΄20″ πριν το τέλος του αγώνα. Με τρεις ποινές αποβλήθηκε ο Νάγκι (1΄41″ πριν από τη λήξη του αγώνα).

Διαιτητές: Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία), Μπούρζ (Γαλλία).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου