Tuesday, 19 March, 2024

Στους «4» του Μόντε Κάρλο… με ένα σετ ο Τσιτσιπάς

Στη συγκέντρωση που είχε από τη στιγμή που διαπίστωσε τον τραυματισμό του αντιπάλου του, αλλά και στη ψυχραιμία

που επέδειξε στο παιχνίδι του, στάθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την αναμέτρηση με τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, στη διάρκεια της οποίας ο Ισπανός αποχώρησε με τραυματισμό στο δεύτερο σετ κι ενώ ο Έλληνας πρωταθλητής είχε πάρει το πρώτο με 7-5.
Δεν είναι λίγες οι φορές στο παρελθόν που παρόμοια περιστατικά δεν έχουν εξελιχθεί με θετικό τρόπο για τους αθλητές που προς στιγμή φαίνεται να αποκτούν το προβάδισμα λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοί τους.
Η αυτοσυγκέντρωση μπορεί να χαθεί από εκείνον που θεωρητικά έχει το πλεονέκτημα, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δε συνέβη με τον 22χρονο Έλληνα πρωταθλητή.
Ο Τσιτσιπάς δεν έχασε τον έλεγχο του ματς, έμεινε πνευματικά μέσα στο ματς με αποτέλεσμα να πάρει το πρώτο σετ πριν δοθεί τέλος στον αγώνα με την αποχώρηση του Φοκίνα.
«Νιώθω πολύ ικανοποιημένος από την πρόκρισή μου στους ημιτελικούς» είπε αρχικά ο Τσιτσιπάς και συνέχισε: «Αισθάνομαι ότι αγωνίζομαι στο σπίτι μου εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος με την εμφάνισή μου. Δούλεψα πολύ και πάλεψα.
Στις δύσκολες στιγμές έβγαλα το καλύτερό μου τένις. Είδα ότι τραυματίστηκε στα μέσα του πρώτου σετ και προσπάθησα να το εκμεταλλευτώ παίζοντας μεγάλα Ράλι.
Δεν ήταν εύκολο φυσικά, υπήρχαν στιγμές που παραλίγο να έχανα τη συγκέντρωσή μου αλλά παρέμεινα ψύχραιμος και επέβαλα το παιχνίδι μου μέχρι το τέλος», κατέληξε ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών στην Ελλάδα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου