Sunday, 28 April, 2024

Χωρίς υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού η οριστική διακοπή

Στην γραπτή αναφορά του προς την ΚΕΔ, ο Φάμπιο Μαρέσκα δεν έριξε την ευθύνη της οριστικής διακοπής του ντέρμπι στους “πράσινους”

με αποτέλεσμα να γλιτώνουν -εκτός απροόπτου- την τιμωρία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιταλός διαιτητής ανέφερε πως ο λόγος της οριστικής διακοπής του ματς είναι η μη απόφαση του γιατρού για την κατάσταση του Χουάνκαρ. Για την ακρίβεια, ο Χρήστος Γώγος δεν απάντησε οριστικά στον Μαρέσκα, αφού δεν είχε τα κατάλληλα ιατρικά μέσα για να φτάσει σ’ ένα τέτοιο συμπέρασμα, το οποίο να είναι ασφαλές επιστημονικά. Κάπως έτσι πάρθηκε η απόφαση να μη συνεχιστεί το παιχνίδι, χωρίς να έχει ερωτηθεί ο Παναθηναϊκός αν θέλει να αγωνιστεί και φυσικά χωρίς να έχει αρνηθεί οτιδήποτε.

Από τα παραπάνω οι “πράσινοι” θεωρούν ότι δεν φέρουν ευθύνη για την οριστική διακοπή του αγώνα. Αυτή η λεπτομέρεια αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης στα δικαστήρια.

To φύλλο αγώνα του Φάμπιο Μαρέσκα:

Η έναρξη του αγώνα έγινε με καθυστέρηση δύο λεπτών, διότι υπήρχε πολύ καπνός στο γήπεδο, εξαιτίας καπνογόνων που άναψαν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Στο 27ο και στο 29ο λεπτό έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα, διότι οι φίλοι του Ολυμπιακού έκαναν χρήση λέιζερ στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.

Στο λεπτό 49 του δευτέρου ημιχρόνου αφού ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει, διέκοψα προσωρινά τον αγώνα, λόγω καπνογόνων που είχαν ανάψει από οπαδούς του Ολυμπιακού (η επανέναρξη του αγώνα θα ήταν πλάγιο για τον Ολυμπιακό, στην απέναντι πλευρά του πάγκου του Ολυμπιακού, στο κέντρο του γηπέδου).

Ενώ διακόπηκε ο αγώνας, έπεσαν κροτίδες από οπαδούς του Ολυμπιακού. Έχω δει ότι ένας παίκτης του Παναθηναϊκού (Ν. 3 Πέρεθ Λόπες Χουάν Κάρλος – Χουάνκαρ), που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο, στην περιοχή προθέρμανσης ήταν πεσμένος στο έδαφος μετά τον θόρυβο των κροτίδων. Μετά από περίπου πέντε λεπτά εξέτασης, του παραπάνω ποδοσφαιριστή, οι γιατροί αποφάσισαν να τον στείλουν στο ιατρείο και όλοι οι παίκτες και οι υπεύθυνοι της ομάδας του Παναθηναϊκού αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τον αγωνιστικό χώρο και α επιστρέψουν στα αποδυτήρια.

Μετά από αυτό σφύριξα δύο φορές διακόπτοντας προσωρινά τον αγώνα, επιστρέφοντας στα αποδυτήρια. Λίγα λεπτά μετά την επιστροφή στα αποδυτήρια μίλησα με τον γιατρό του αγώνα και μου είπε ότι ο παίκτης ν. 3 του Παναθηναϊκού από τον θόρυβοι της κροτίδας είχε προσωρινή απώλεια ακοής στο αριστερό του αυτί. Στα επόμενα 60 λεπτά, ο γιατρός του αγώνα επισκέφτηκε ξανά τον παίκτη ν.3 και μου είπε ότι είχε βελτιωθεί η κατάστασή του, αλλά και πάλι δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος σύμφωνα με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Ο γιατρός του αγώνα δεν μπόρεσε να αποφασίσει αν το ν. 3 του Παναθηναϊκού ήταν ικανός ή όχι να αγωνιστεί, με τα ιατροτεχνολογικά μέσα που είχε στο γήπεδο.

Άρχισε λοιπόν να γράφει τη συνημμένη δήλωση στις 22.10 και την υπέγραψε 40 λεπτά αργότερα. Επειδή και οι δύο ομάδες πίεζαν τον γιατρό του αγώνα να αλλάξει την απόφασή του και επειδή είχαν περάσει περισσότερες από δύο ώρες από την προσωρινή διακοπή, γύρω στις 23:05 επικοινώνησα με τους συλλόγους, τον παρατηρητή της Super League και την αστυνομική αρχή, ότι από τη μεριά μου δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να ξανά αρχίσει ο αγώνας.

Διάσειση λαβύρινθου και μερική απώλεια ακοής έδειξαν οι εξετάσεıς του Χουάνκαρ στο «Υγεία»

Ο Χουάνκαρ διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο «Υγεία» χθες το βράδυ για να υποβληθεί στις απαιτούμενες εξετάσεις, λίγες ώρες μετά τον τραυματισμό του από κροτίδα που πετάχτηκε απ’ την εξέδρα στο 50ό λεπτό του ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός κι ενώ έκανε προθέρμανση δίπλα στο γήπεδο.

Τα αποτελέσματα του πρώτου κύκλου των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Ισπανός μπακ του Παναθηναϊκού, επιβεβαίωσαν τη σοβαρότητα της κατάστασης και του προβλήματος, καθώς πρφοέκυψε πως έχει υποστεί διάσειση λαβύρινθου και μερική απώλεια ακοής στο αριστερό αυτί, με αποτέλεσμα να αισθάνεται συμπτώματα αστάθειας, ιλίγγου και ναυτίας μετά το συμβάν.

Ο 33χρονος Ισπανός μπακ του Παναθηναϊκού παραμένει στο νοσοκομείο «Υγεία» προκειμένου να ολοκληρώσει τον κύκλο όλων των απαραίτητων εξετάσεων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου