Thursday, 25 April, 2024

Μαρτυριάρης: Όλα στη… σφαίρα της φαντασίας

Επιστροφή κάθε κατεργάρη… σιγά σιγά!

Και για την ομάδα της εφημερίδας ‘‘Λόγος’’ εβδομαδιαία και πάλι με πλήρη και έγκαιρη ενημέρωση, όπως και καθημερινά διαδικτυακά στη σελίδα ‘‘logospellas.gr’’

Ξανάρχεται η ιδέα των στρατοπέδων της Πέλλας ως κέντρων φιλοξενίας μεταναστών;
«Σκεφτόμαστε να οργανώσουμε καταυλισμούς μεταναστών σε διάφορα σημεία της χώρας» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία μάλιστα χαρακτήρισε αναγκαία τη δημιουργία υπηρεσιών πρώτης υποδοχής μεταναστών σε όλα τα νησιά. Η συνέχεια… μετά το καλωσόρισμα στα νησιά θα είναι η… φιλοξενία σε όλη την επικράτεια.Το που και πώς; Προς το παρόν άγνωστο. Όπως εξήγησε στην εφημερίδα “Αυγή” η αναπληρώτρια υπουργός, «η κυβέρνηση σκέπτεται να οργανώσει καταυλισμούς σε διάφορα σημεία της χώρας, ώστε να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες φιλοξενίας, να αυξήσει τις δυνατότητες και το προσωπικό των υπηρεσιών ασύλου προκειμένου οι αιτούντες άσυλο να μπορούν να διεκπεραιώνουν τα αιτήματά τους σε εύλογο χρόνο».
«Επίσης σε όλους τους τόπους υποδοχής προσφύγων θα οργανωθούν υπηρεσίες πρώτης υποδοχής για τους ευάλωτους πληθυσμούς, τους ασθενείς, τις εγκύους, όπως επιτάσσει η ευρωπαϊκή νομοθεσία» ανέφερε η κυρία Χριστοδουλοπούλου. Το ζήτημα είναι να μην επανέλθουμε σε ιδέες προ δύο και τριών ετών που αφορούσαν χώρους πρώην στρατοπέδων των δήμων Πέλλας και Σκύδρας και καταλήξουν να γίνουν χώροι συγκέντρωσης, όπως το Άουσβιτς και οι Γερμανοί συνεχίσουν να παίζουν με τα πειραματόζωα…. Έλληνες και μετανάστες.
Που ξαφνικά βέβαια μας πείραξε και η λέξη.. λαθρο… γιατί μας την επέβαλε η Χριστοδουλοπούλου, που υποστήριζε προ τεσσάρων μηνών ότι… δεν υπάρχουν μετανάστες, απλά λιάζονται ‘’τουρίστες’’ στην Ομόνοια. Το θέμα φυσικά δεν έχει να κάνει με το πώς θα ‘’προφέρουμε’’ τους ανθρώπους αυτούς που είναι ταλαίπωροι και διωγμένοι από πολέμους… ούτε αν οι ‘’Θεσμοί’’ είναι η ίδια Τρόικα και χειρότερη… αλλά να βρεθεί λύση ουσίας και άμεσα.

«Δήμαρχος της φωτογραφίας»
Ποιος; Θα μπορούσε να είναι… άλλος, όμως τον τίτλο δικαιωματικά κερδίζει ο δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος! Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο πρώην δήμαρχος ο Δημήτρης Πασόης εξαπέλυσε σκληρή κριτική εναντίον του, λέγοντας ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι ανύπαρκτη σε όλους τους τομείς και κατηγόρησε τον κ. Πασόη ότι το μόνο που κάνει είναι να βγαίνει φωτογραφίες και θα μείνει στην ιστορία ως ο «δήμαρχος της φωτογραφίας». Ο κ. Μπίνος απάντησε πως: «Αν εγώ είμαι δήμαρχος της φωτογραφίας, εσύ ήσουν της ανυπαρξίας και του σκοταδιού. Δεν είχατε τη δυνατότητα να φωτογραφηθείτε, γιατί δεν είχατε να δείξετε τίποτα»! Στο σημείο αυτό ξεσηκώθηκαν τα μέλη της αντιπολίτευσης και παραλίγο να πιαστούν στα χέρια ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Νικολαΐδης και ο πρόεδρος της Θηριόπετρας Γιάννης Ουργαντζόγλου.

Η αναβάθμιση του οδικού τμήματος Γιαννιτσών – Αλέξάνδρειας – Νησελίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας
Στο προηγούμενο ΔΣ Πέλλας συζητήθηκε το θέμα που αφορούσε τη ‘’Διατύπωση γνώμης σχετικά με τη «Διερεύνηση της αναβάθμισης του οδικού τμήματος Γιαννιτσά – Αλεξάνδρεια – ΑΚ Νησελίου». Η εισήγηση έγινε από τον Αντιδήμαρχο Κ. Δεληγιαννίδη όπου παρουσίασε στο Σώμα την αναγνωριστική μελέτη οδοποιίας από συγκεκριμένο μελετητικό γραφείο όπου είχε δοθεί.
Κατόπιν εξέτασης των στοιχείων και προτάσεων ο δήμος συμπερασματικά έκρινε ότι οι τρεις προτεινόμενες εναλλακτικές λύσεις δε διαφέρουν στο κομμάτι που αφορά τον δήμο. Σύμφωνα με την προτεινόμενη αναβάθμιση, η οδός θα συνδέει άμεσα την πόλη των Γιαννιτσών με την Εγνατία οδό, θα κατασκευαστεί κατάστρωμα με μεγαλύτερο πλάτος από το υφιστάμενο, θα κατασκευαστούν οι απαραίτητοι κόμβοι, παράπλευρο οδικό δίκτυο, νέα γέφυρα στον ποταμό Λουδία ενώ θα απαιτηθούν και απαλλοτριώσεις, που δεν έχουν γνωστοποιηθεί από τα μέχρι στιγμής δεδομένα των μελετητών.
Όλα αυτά φυσικά ακόμη στη… σφαίρα της φαντασίας και μίας προοπτικής μελλοντικής! Πόσο μακρινής θα εξαρτηθεί από το αν υπάρχει κάποιο Πρόγραμμα για να ενταχθεί το έργο ή αν έχουν ήδη γίνει κάποιες ενέργειες, που δε διευκρινίστηκε κάτι τέτοιο από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο που έκανε την εισήγηση, ούτε τον δήμαρχο. Ωστόσο, και το ενδιαφέρον των επικεφαλείς και συμβούλων της Αντιπολίτευσης ήταν κάτι παραπάνω από… χλιαρό, και το θέμα πέρασε έτσι… Προς το παρόν βέβαια, το ‘’λέει’’ και ο τίτλος της εισήγησης, πρόκειται περί ‘’διατύπωσης γνώμης’’ και ‘’διερεύνησης’’. Ένα επιπλέον ζητούμενο είναι το ποσό που δόθηκε στην εν λόγω ‘’Σύμπραξη Μελετητικών Γραφείων…’’ καθώς δεν υπήρξε ενημέρωση ούτε για αυτό.

Μαρτυριάρης: Όλα στη… σφαίρα της φαντασίας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου