Tuesday, 19 March, 2024

Μαρτυριάρης: Αρχίσανε τα όργανα . . . 

Για συμπαραστάτη του δημότη και της Επιχείρησης
Συμπαραστάτης εκλέχθηκε και Συμπαραστάτη δεν έχουμε δει από τον Φεβρουάριο, σε τόσα δημοτικά συμβούλια στον δήμο Πέλλας. Κάποια στιγμή επικοινωνήσαμε με τη… Συμπαραστάτη, αλλά ήταν όπως μας είπε, πολύ απασχολημένη για να μας μιλήσει και προφανώς για να καλέσει αργότερα- ποτέ δηλαδή!
Ο θεσμός υποτίθεται ότι δημιουργείται για να δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση του Δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεων και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα.
Επίσης ο Συμπαραστάτης συντάσσει ετήσια έκθεση την οποία παρουσιάζει στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά έχει και τη δυνατότητα διατύπωσης προτάσεων βελτίωσης της δημοτικής διοίκησης…
Τίποτα από αυτά δεν έχουμε ακούσει. Δεν έχουν γίνει διαπιστώσεις, δεν έχει εμφανιστεί καν να ενημερώσει το Σώμα ούτε μία φορά, έστω να πει ότι δεν υπάρχουν καταγγελίες και πως όλα βαίνουν καλώς! Και για την αντιπολίτευση να μη μιλήσουμε. Δεν έχει γίνει ποτέ ένα ερώτημα για το αν θα υπάρξει πληροφόρηση του ΔΣ και των πολιτών. Τα λεφταδάκια όμως πέφτουν κάθε μήνα και το ποσό δεν είναι μικρό.

Κωπηλατοδρόμιο και πικ νικ στον ποταμό Λουδία!

ludia
Ενώ όλοι κάνουν διαφήμιση και προβάλλουν τον τόπο μας, εμείς θέλουμε να τον δυσφημίζουμε με την απραξία μας. Πριν λίγες ημέρες ένα ακόμη αφιέρωμα από πανελλαδικό ΜΜΕ έγινε για την περιοχή μας, και αυτή τη φορά για τον ποταμό Λουδία, με τίτλο ‘’Στα «χνάρια» του αρχαίου ποταμού και στο πνεύμα του εναλλακτικού τουρισμού’’, το οποίο αναφέρει ότι ο Λουδίας τα Σαββατοκύριακα αποτελεί πόλο έλξης για αθλητές που προπονούνται στην κωπηλασία, ποδηλάτες και δρομείς που κάνουν εκεί τη στάση στη διαδρομή τους από τα Γιαννιτσά μέχρι την Αλεξάνδρεια, αλλά και οικογένειες που επιλέγουν να κάνουν το πικ νικ τους σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, σε μικρή απόσταση από τις φωλιές των πουλιών… Το Κωπηλατοδρόμιο του Λουδία σήμερα είναι για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του τόπου πολλά περισσότερα από μια Ολυμπιακή εγκατάσταση που αφέθηκε στην εγκατάλειψη, αφού χάρη στον δραστήριο Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών λειτουργεί ανελλιπώς, φιλοξενώντας προπονητικές δράσεις, αγώνες και κωπηλατικές ακαδημίες για μικρούς και μεγάλους. Ενώ έχουν φιλοξενηθεί παγκόσμιοι πρωταθλητές και ολυμπιονίκες από πολλές χώρες της Ευρώπης και στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής αναβάθμισης της περιοχής έχει υπογραφεί σύμβαση για τον καθαρισμό του κωπηλατοδρομίου από την παραποτάμια βλάστηση από τον αντιπεριφερειάρχη, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ, και ακόμη περιμένουμε… αλλά και ο δήμος Πέλλας έχει εντάξει στον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος του 2015-2019 ως πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη και τον καθαρισμό… Η βρώμα και η δυσωδία υπάρχουν όμως ακόμη και όλοι μένουν στα λόγια. Και για μας πλέον όπως φαίνεται δε μας λογαριάζει κανείς. Έχουν διαπιστώσει όσοι εκλέγονται ότι είμαστε πρόβατα και λίγο πριν τις εκλογές έρχεται η υποσχεσιολογία και πάλι τους ψηφίζουμε,. Οπότε και καλά κάνουν που μας έχουν γραμμένους. Το θέμα είναι ότι θα πιστέψει και κανένας από άλλη περιοχή αυτά τα περί… πικ νικ στο Λουδία και θα νομίζει ότι θα έρθει σε κάνα ειδυλλιακό, τρελό μέρος, αλά Εύβοια και θα δει τα χάλια μας και θα μας κράζει μια ζωή. Ξεφτίλα.

Άρχισαν τον βρώμικο πόλεμο στον Τζιτζικώστα;

DSC02431
Κάποιοι μιλούν για βρώμικο πόλεμο, για κέντρα και παράκεντρα της βαρονίας και της ελίτ της πολίτικης νομενκλατούρας που άρχισαν να λασπολογούν και να υπερβάλουν για την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα! Παιδιά ηρεμήστε… αυτό που φαίνεται στην κοινωνία, και όχι στον κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ. είναι ότι το προβάδισμα το έχει ο Απ. Τζιτζικώστας. Προφανώς επειδή είναι νέος, άφθαρτος, επικοινωνιακός -κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στην εποχή της εικόνας που ζούμε- κυρίως όμως επειδή δίνει την εντύπωση ότι θα τολμήσει να συγκρουστεί με το κομματικό κατεστημένο, όπως έκανε και στις περιφερειακές εκλογές όταν κατέβηκε ως “αντάρτης” στην Κεντρική Μακεδονία και κέρδισε με το εντυπωσιακό 71% τον επίσημο υποψήφιο της Ν.Δ. Γιάννη Ιωαννίδη. Και φυσικά επειδή στην κοινή γνώμη ή καλύτερα στο λαϊκό φαντασιακό εμφανίζεται ως ο επικρατέστερος να κερδίσει τον Αλ. Τσίπρα… Θα δείξει αν και εφόσον δε μείνει στους εντυπωσιασμούς και όλοι οι άλλοι δεν πιάσουν την ουσία και μείνουν στην τυπική διαδικασία. Τα υπόλοιπα που απασχολούν ή θα ‘πρεπε σε τοπικό επίπεδο είναι αυτά που είδαμε προχθές στο Πνευματικό Κέντρο των Γιαννιτσών. Η Τοπική, η ΝΟΔΕ και οι λοιποί που μαζεύτηκαν για να στηρίζουν Τζιτζικώστα με ποιον ήταν στις Περιφερειακές εκλογές; Με τον Ιωαννίδη, έτσι; Και μάλιστα όταν κάποιοι από την ΟΝΝΕΔ έκαναν ένα βήμα πίσω για να στηρίξουν τον Απόστολο δημιουργήθηκε και θέμα. Έτσι; Για να μη νομίζουν κάποιοι ότι όλοι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου κλεισμένου σε γυάλα… Το πότε από δω πότε από κει, νόμισα ότι το κάνουν μόνο κάποιοι δήμαρχοι που όποτε έχουν συμφέροντα κάνουν κωλοτούμπες… Αλλά κάποιοι θα πουν ότι έχουν τη δικαιολογία πως σαν ΝΟΔΕ ή Τοπική μπορούν να υποδέχονται τους υποψηφίους έτσι κι αλλιώς

Τρεχάτε ποδαράκια μου !!!
Ήταν ένας κάτοικος σε ένα χωριό, που είχε χρόνιο πρόβλημα στύσης…
Πάει λοιπόν στο γιατρό του και του λέει:
– Γιατρέ, δεν μου σηκώνεται με τίποτε!!!
– Θα σου δώσω εγώ αυτά τα χάπια και θα τα παίρνεις για 2 εβδομάδες και θα δεις τα αποτελέσματα.
Αρχίζει αυτός τη θεραπεία και όντως άρχισε να π…. ό,τι έβλεπε μπροστά του. Ανθρώπους, ζώα όλο το χωριό είχε π..ήξει. Αγανακτισμένοι οι χωριάτες φεύγουν και μένουν στο βουνό για λίγο καιρό. Κάποια μέρα στέλνουν ένα πιτσιρικά να δει τι κάνει αυτός κι αν σταμάτησε να π…. ό,τι έβρισκε μπροστά του. Κατεβαίνει λοιπόν ο μικρός και τον βλέπει να βάζει το πουλί του στην πρίζα.
Ο καημένος ο άντρας όμως το έκανε αυτό γιατί δεν άντεχε να π… άλλο και ήθελε να αυτοκτονήσει από ηλεκτροπληξία. Τρομαγμένο όμως το παιδί χωρίς να καταλάβει τι προσπαθούσε αυτός να κάνει, ανεβαίνει στο βουνό φωνάζοντας:
– Χωριανοί, ε, χωριανοί, το νου σας. ΠΑΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ!!! ΤΗΝ ΦΟΡΤΙΖΕΙ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ!

Μαρτυριάρης: Αρχίσανε τα όργανα . . .

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου