Friday, 26 April, 2024

Θεσσαλονίκη: Οργάνωση πραγματοποιεί εξορκισμούς σε Αριστοτέλους και Αρχαία Αγορά

Tελετές με εξορκισμούς (!) σε δημόσιο χώρο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην Αριστοτέλους και στην Αρχαία Αγορά, πραγματοποιήθηκαν τέσσερις φορές μέσα στο καλοκαίρι.

Όσο κι αν φαντάζει αδιανόητο, συνέβη. Το θέμα ήρθε στο φως το δημοσιότητας μετά από καταγγελίες περιοίκων πριν μερικές μέρες ενώ απασχόλησε και το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Οι τελετές φέρεται να έγιναν από την αυτοαπακαλούμενη «SCOAN Συναγωγή Εκκλησία των Εθνών», η οποία δεν σταματά εδώ αλλά θέλει να πραγματοποιήσει και άλλες τελετές τον Σεπτέμβριο.

Το θέμα των δύο τελετών εξορκισμούν στην Αριστοτέλους έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δρόσος Τσαβλής, ενώ ερώτηση απηύθυνε προς τη διοίκηση του δήμου και η ανεξάρτητη σύμβουλος, Ιωάννα Σπανού. Ο κ. Τσαβλής κάλεσε τον δήμο να απαντήσει εάν η συγκεκριμένη οργάνωση είχε λάβει σχετική άδεια. «Ποιοι ήταν αυτοί, να δούμε το αίτημα που κατέθεσαν στον δήμο για να πάρουν άδεια χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος. Ποιος λοιπόν αντιδήμαρχος έδωσε την άδεια, πόσο πλήρωσαν και σε ποιον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβλής. «Πώς ο δήμος επέτρεψε να γίνει αυτό, ενώ είχε λάβει το μήνυμα από τους κατοίκους από την πρώτη Κυριακή;», ζήτησε να μάθει η κ. Σπανού.

“Καμία άδεια δεν δόθηκε στη λεγόμενη «Εκκλησία των Εθνών” υποστήριξε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας, ο οποίος είναι αρμόδιος για τα θέματα παραχωρήσεων δημόσιων χώρων. Σύμφωνα με τον κ. Κούπκα, η «Εκκλησία» πραγματοποίησε αυτές τις εκδηλώσεις, δίχως ο ίδιος να το γνωρίζει και δίχως να έχει δοθεί άδεια για την παραχώρηση του δημόσιου χώρου.

Αναφορές για δύο αντίστοιχες εκδηλώσεις έγιναν και στις αρχές Αυγούστου, στην Αρχαία Αγορά. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής και οι δύο εκδηλώσεις που έγιναν Κυριακή, ήταν καλά οργανωμένες με τους διοργανωτές να έχουν τοποθετήσει ακόμα και χημικές τουαλέτες.

Πάντως η δράση της οργάνωσης είναι παλιά. Αναφορές για σχετικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν τουλάχιστον από το 2015-2016. Κάποιες από τις τελετές γίνονται και σε κλειστούς χώρους που οι ίδιοι φαίνεται να ονομάζουν Συναγωγή ενώ ο πλήρης τίτλος της οργάνωσης είναι SCOAN Synagogue Church of All Nations. Ακόμα και σήμερα όμως διαφημίζουν με βιντεάκια στο ίντερνετ τις εκδηλώσεις τους. Οπως αναφέρεται μάλιστα σε κάποια από αυτά γίνονται τελετές κάθε εβδομάδα ενώ στη Θεσσαλονίκη υπάρχει και Πρωτοστάτης της SCOAN ο οποίος φέρει τον τίτλο «Άνθρωπος Σοφίας».

Ο επικεφαλής της οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη

Ο Χαράλαμπος (Χάρης) Τσακωνίδης είναι ο ποιμένας της Συναγωγής, Εκκλησίας Όλων των Εθνών Θεσσαλονίκης όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης. Γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου του 1984 στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας, και όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα «μεγαλώνοντας, η ζωή του επιφύλαξε έναν ασυνήθιστο δρόμο που έμελλε να τον οδηγήσει στο κάλεσμα του Θεού για τη ζωή του… διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου