Friday, 26 April, 2024

Προγραμματικές δηλώσεις και αγροτικός τομέας – τι είπε ο Αλ. Τσίπρας στη βουλή

Προγραμματικές δηλώσεις και αγροτικός τομέας – τι είπε ο Αλ. Τσίπρας στη βουλή

Σημαντικός πυλώνας για την έξοδο της χώρας από την κρίση, θεωρείται ο αγροτικός τομέας και η αγροτική παραγωγή, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το βράδυ της Δευτέρας, στη βουλή στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση από τη νέα κυβέρνηση στα «συνεργατικά σχήματα», τα οποία θα ενισχυθούν.
Από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, η οποία έγινε στη σκιά των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και πάντοτε σε σχέση με την αγροτική οικονομία, ξεχώρισε η επαναφορά του αφορολόγητου ορίου  στα 12.000 ευρώ (όχι μόνο για τους αγρότες), η κατάργηση του περιβόητου ΕΝΦΙΑ με το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας από το 2015, η εφαρμογή των 100 δόσεων για οφειλές στα ταμεία, η ίδρυση φορέα που θα επεξεργαστεί λύσεις στο ακανθώδες ζήτημα των κόκκινων δανείων και η επαναφορά της 13ης σύνταξης για συνταξιούχους που λαμβάνουν κάτω από 700 ευρώ (μεταξύ των οποίων και του ΟΓΑ).

Τέλος, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως θα κινητοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και το ΣΔΟΕ, προκειμένου να παταχθεί το λαθρεμπόριο καπνού, το οποίο αποτελεί πηγή χαμένων εσόδων για την κρατική μηχανή.

paseges.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου