Thursday, 2 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ένα κιλό, μια μαστίχα και η ξεφτίλα συνεχίζεται για το ροδάκινο

Σύμφωνα με πληροφορίες του ammosimathia.blogspot.gr οι τιμές που θα δώσει τελικά η ΕΚΕ για τα συμπύρηνα ροδάκινα

θα είναι τριών ταχυτήτων και χαμηλών προσδοκιών, καθώς οι πρώιμες ποικιλίες ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΦΟΡΤΟΥΝΑ, ΛΟΑΝΤΕΝ Α37, θα πάνε στα 21 λεπτά/κιλό στον παραγωγό, η ΑΝΤΡΟΣ θα ανέβει 2 λεπτά στα 0,23 και η ΕΒΕΡΤ στα 0,25.

Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι τιμές και οι αγρότες ακόμη “κάθονται” ενώ έχουν φάει τη μισή χρονιά στα χωράφια, με έξοδα, με αυξημένο κόστος παραγωγής και τις μεγάλες ζημιές από τη βροχόπτωση είναι τραγικό να ακούν και τους βιομήχανους να ρίχνουν το μπαλάκι στο κράτος για την αναπλήρωση του εισοδήματος του παραγωγού μέσω ΕΛΓΑ και de minimis! ενώ θεωρούν ότι οι πρώιμες ποικιλίες ήταν υποβαθμισμένες και μικρόκαρπες. Όσον αφορά στον χυμό, η τιμή θα πιάσει ακόμη πιο χαμηλά, ίσως και στα 5 λεπτά, λόγω υπερπροσφοράς.

Ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθούμε… βέβαια, επί “πτωμάτων” βρίσκουν ευκαιρία να πατήσουν και κάποιοι βουλευτές που γυρνάνε τα χωριά και διαδίδουν ότι αυτοί έδωσαν τα προηγούμενα χρόνια… Από ποιανού τις τσέπες απάντησαν; Τα υποσχεθέντα 3 λεπτά;;; Όχι άλλο κάρβουνο, δεν αντέχει κανείς, πόσω μάλλον ο αγροτικός κόσμος. Σε άλλη ανάρτηση η συνέχεια, όσο κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση που επικρατεί…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου