Tuesday, 19 March, 2024

Δήμος Κυριλίδης: Οι φόροι της κλιματικής κρίσης να επιστραφούν και στις παραγωγές που πλήττονται άμεσα

Οι παραγωγοί ζητάνε άμεση καταγραφή ζημιών από τον ΕΛΓΑ

Τις τελευταίες μέρες ένα πρωτοφανές φαινόμενο με επέλαση της ασθένειας του περονόσπορου έχει αποδεκατίσει τα αμπέλια στην περιοχή της Αλμωπίας. Μετά τα 0.13 λεπτά πριν λίγο διάστημα, έρχεται ακόμη μια δυσφορία για τους παραγωγούς

Ένα φαινόμενο που δεν έχει υπάρξει καταγεγραμμένο σε πρότερο χρόνο έχει εμφανιστεί τις τελευταίες μέρες. 

Έχουν υποστεί ζημιές πλην ελαχίστων περιπτώσεων τα αμπέλια σε ολόκληρη την περιοχή. Ενώ παρουσιάζονται υγιή και ακμαία  πριν από μερικές  μέρες, μέσα σε λίγες ώρες αλλάζουν όψη και εμφανίζουν πλήρως κατεστραμμένη την παραγωγή.

Σε λίγες ώρες καταγράφεται η σφοδρότητα της εξάπλωσης που αποτελεί βασικό σημείο συζητήσεων. Το πρόβλημα μάλλον σχετίζεται από την απότομη άνοδο της θερμοκρασίας. Ίσως ήρθε η ώρα η κλιματική κρίση που αποτυπώνεται με αυτή την άμεση συσχέτιση της κατεστραμμένης παραγωγής, να αποτελέσει και σημείο αναφοράς για ένταξη σε ειδικά προγράμματα αποζημιώσεν για τους παραγωγούς, μιάς και οι φόροι που πληρώνουμε για το θέμα της κλιματικής κρίσης να επιστρέφονται ανταποδοτικά και στους αγρότες παραγωγούς με τη μορφή αποζημιώσεων για να μπορέσουν να επιβιώσουν οικονομικά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου