Wednesday, 1 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Διονύσης Σταμενίτης: «Τα ελληνικά προϊόντα ισχυρό όπλο μετασχηματισμού του παραγωγικού μοντέλου»

ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης: «Τα ελληνικά προϊόντα ισχυρό όπλο στην προσπάθεια για μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου»

Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στην έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Μοναδικές Γεύσεις από την Ανατολική Μακεδονία Θράκη»

Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης εγκαινίασε  την έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Μοναδικές Γεύσεις από την Ανατολική Μακεδονία Θράκη», που διοργανώνεται στο Μετρό του Συντάγματος με πρωτοβουλία του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και τη στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.Κατά τον χαιρετισμό του ο Υφυπουργός, κ. Σταμενίτης στάθηκε στην ιδιαίτερη αξίας της έκθεσης για την προώθηση των, υψηλής ποιότητας, προϊόντων της περιοχής, κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι φέτος πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και, όπως τόνισε, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία που τείνει να καταστεί θεσμός.

Αναφερόμενος στον ρόλο που διαδραματίζουν τα ελληνικά προϊόντα συνολικά στη στρατηγική που αναπτύσσει η κυβέρνηση για τον μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημείωσε ότι αυτά αποτελούν βασικό συστατικό της, καθώς αποτελούν ένα ισχυρό όπλο που ενισχύει την ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Ως ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εργαζόμαστε με συνέπεια και σχέδιο ώστε να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια των ελληνικών προϊόντων και κατά συνέπεια την παρουσία τους στις διεθνείς αγορές. Είναι ένας στόχος που για εμάς αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα. Το οποίο στοίχημα, όπως φανερώνουν τα στοιχεία, φαίνεται να το κερδίζουμε, καθώς οι δείκτες των ελληνικών εξαγωγών διαρκώς βελτιώνονται. Και αυτή την τάση φιλοδοξούμε να τη βελτιώσουμε, επενδύοντας στην προώθηση της έρευνας, στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και στην ανάπτυξη της καινοτομίας, καθώς επίσης και στην κατάρτιση».Ενώ παράλληλα, επεσήμανε και την ιδιαίτερη σημασία και την αποφασιστικότητα που δείχνει η Κυβέρνηση στην προστασία των ελληνικών προϊόντων, μέσα από τους αυστηρούς ελέγχους, αλλά και τις ποινές που εφαρμόζονται για την πάταξη του φαινομένου των παράνομων ελληνοποιήσεων. Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία, που συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάδειξη και προβολή των προϊόντων που παράγονται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ενώ ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να κερδίσουν νέες αγορές.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου