Thursday, 2 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ημαθία: Ανεμοθύελλα σάρωσε ακτινίδια και νεκταρίνια

Ζημιές μετρούν οι παραγωγοί και ζητούν παρέμβαση από τον ΕΛΓΑ.
Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο Βασίλης Τσούγκας, παραγωγός από την περιοχή του Παλιού Πρόδρομου Ημαθίας, η ανεμοθύελλα των προηγούμενων ημερών πέταξε στο έδαφος τις ακτινιδιές, όπου και εντοπίζεται η μεγαλύτερη ζημία, που είναι και οφθαλμοφανής.
Ζημιά υπάρχει και στα νεκταρίνια, σύμφωνα με τον ίδιο, αλλά θα φανεί περισσότερο τις επόμενες ημέρες.
Χτυπημένα ακτινίδια στην Ημαθία
Ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλα κτήματα της περιοχής και οι αγρότες ζητούν την άμεση παρέμβαση του ΕΛΓΑ, ώστε να κινηθεί διαδικασία αποζημιώσεων
Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει ο Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας, μετά την έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε την Τετάρτη 29/4 έγιναν μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες.
Τα χωριά που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση είναι στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Αντιγονιδών (Σταυρός, Ξεχασμένη, Καβάσιλα, Παλαιό Σκυλίτσι κ.α).
Ο Σύλλογος, απαιτεί, όπως τονίζει, απο τον ΕΛΓΑ τη γρήγορη κινητοποίηση καταγραφής των ζημιών, ενώ ρωτά να μάθει για πιο λόγο, όπως υποστηρίζει, τα αεροπλάνα της αντιχαλαζικής προστασίας δεν πέταξαν.
Ζητά την κινητοποίηση του ΕΛΓΑ ο Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία αγρότες παραπονιούνται για έλλειψη νερού. Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, μετά την έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε την Τετάρτη 29/4 έγιναν μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες. Τα χωριά που επλήγησαν απο την χαλαζόπτωση είναι στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Αντιγονιδών (Σταυρός, Ξεχασμένη, Καβάσιλα, Παλαιό Σκυλίτσι κ.α). Ο Σύλλογος, απαιτεί, όπως τονίζει, από τον ΕΛΓΑ τη γρήγορη κινητοποίηση καταγραφής των ζημιών, ενώ ρωτά να μάθει για ποιο λόγο, όπως υποστηρίζει, τα αεροπλάνα της αντιχαλαζικής προστασίας δεν πέταξαν.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου