Saturday, 27 April, 2024

Ιταλία: Κλιμάκωση κινητοποιήσεων των αγροτών σε όλη τη χώρα

Οι Ιταλοί αγρότες ζητούν περισσότερη προστασία για τα εγχώρια προϊόντα, με διαμαρτυρίες κυρίως λόγω των πιο φθηνών,

ανταγωνιστικών Ουκρανικών σιτηρών, αντιτίθενται στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης αλλά και στο λεγόμενο Ευρωπαϊκό Green Deal.

Στην Ιταλία κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη την επικράτεια, με ανοιχτό το ενδεχόμενο κυκλοφοριακών μπλόκων στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας αλλά και πορείας με τρακτέρ στη Ρώμη.

Είναι πλέον χιλιάδες τα τρακτέρ που κατακλύζουν διάφορους δρόμους της Ιταλίας. Από τη Λομβαρδία μέχρι τη Σαρδηνία και από τη Τοσκάνη μέχρι την Απουλία, οι Ιταλοί αγρότες ζητούν περισσότερη προστασία για τα εγχώρια προϊόντα, με διαμαρτυρίες κυρίως λόγω των πιο φθηνων, ανταγωνιστικών Ουκρανικών σιτηρών, αντιτίθενται στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης αλλά και στο λεγόμενο Ευρωπαϊκό Green Deal, δηλαδή οι γεωργικές πολιτικές της ΕΕ, οι οποίες θεωρούνται ως υπερβολικά τιμωρητικές.

Μάλιστα πριν από λίγες μέρες παρ΄ολίγο να σημειωθεί το κλείσιμο του αυτοκινητόδρομου Α1, που είναι ο κύριος οδικός άξονας της Ιταλίας, λίγο Βόρεια της Ρώμης, ενώ σύμφωνα με τον Ιταλικό Τύπο, οι αγρότες δεν αποκλείουν τις επόμενες μέρες η κινητοποίηση να καταλήξει στην πρωτεύουσα με πομπή εκατοντάδων τρακτέρ.

Από τη μεριά του ο Υπ. Γεωργίας, Francesco Lollobrigida, δήλωσε την εγγύτητά του προς τους αγρότες, κάνοντας όμως παράλληλα την έκκληση να μην υπάρξουν πράξεις βίας ή ακραία επεισόδια, όπως το κάψιμο των σημαιών της οργάνωσης των αγροτικών επιχειρηματιών Coldiretti που σημειώθηκε αυτή την εβδομάδα στο Βιτέρμπο.

Αναμένεται κλιμάκωση της κινητοποίησης σε όλη την επικράτεια εάν η Κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στα αιτήματα των αγροτών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου