Thursday, 2 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Καθολική ζημία στο κεράσι του Αρχάγγελου από τον παγετό – Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ στην Πέλλα 27 και 28 Απριλίου

Ο Πρόεδρος του Αρχάγγελου Διονύσης Δρένος ενημερώνει για πλήρη καταστροφή στο αγρόκτημα Αρχαγγέλου στο 100% για τα κεράσια από τον διήμερο παγετό που επικράτησε

το οποίο γεγονός μαρτυρούν και οι φωτογραφίες.kerasiakatastrofi3

Επίσκεψη του προέδρου του ΕΛΓΑ στην Πέλλα 27 και 28 Απριλίου

Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 28 Απριλίου ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φ. Κουρεμπές θα επισκεφθεί την Πέλλα και θα περιοδεύσει στις πληγείσες από τον παγετό περιοχές.

Αυτό αποφασίστηκε σε επικοινωνία που είχε μαζί του η κ. Τζάκρη, κατά την οποία την ενημέρωσε ότι υπηρεσιακοί παράγοντες του Καταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας θα επισκεφθούν άμεσα τις πληγείσες περιοχές ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προεπισημάνσεις και να δρομολογηθεί η διαδικασία των αναγγελιών για τις ζημίες που υπέστησαν οι παραγωγοί.

kerasiakatastrofi

Και ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης ενημερώνει ότι η κινητοποίηση που υπήρξε ήταν άμεση, λόγω των μεγάλων ζημιών σε καλλιέργειες της Πέλλας από τον παγετό και κατόπιν πρόσκλησης του ΣΕΑΣ, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές θα είναι το διήμερο της Πέμπτης και Παρασκευής στο νομό.

Οι ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες της Πέλλας (κεράσια, δαμάσκηνα, βερίκοκα, πρώιμα ροδάκινα) από τον παγετό είναι πολύ μεγάλες.

Ο βουλευτής δηλώνει ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατόν για την γρήγορη εκτίμηση των ζημιών και την ταχύτερη δυνατή πληρωμή των αποζημιώσεων. Η πραγματικότητα με τον χρόνο πληρωμής των αποζημιώσεων του 2016 δεν πρέπει να επαναληφθεί σε καμιά περίπτωση ανεξάρτητα από τις ευθύνες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου