Tuesday, 7 May, 2024

Μέχρι το μεσημέρι φτάνουν στα Τέμπη κατά φάλαγγες τρακτέρ των Θεσσαλών

Σταδιακά και κατά φάλαγγες προς τα Τέμπη, ώστε να μην προκληθεί πρόβλημα στη γενική κυκλοφορία θα οδεύσουν σταδιακά τα τρακτέρ των αγροτών, τα οποία ξεκίνησαν

από 6 διαφορετικούς άξονες: του Τυρνάβου, της Αγιάς, της Καρδίτσας, των Τρικάλων (Τερψιθέα, Μάνδρα, Ραχούλα,Αμυγδαλέα κ.α.), της Νίκαιας και του Κιλελέρ-Πλατύκαμπου.
Στην Κοιλάδα όπου υπολογίζεται να έχουν συγκεντρωθεί τα τρακτέρ μέχρι τις 13:30, η διάταξη θα γίνει κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων, υποστηρίζουν οι διοργανωτές που υπολογίζουν, μιλώντας στο AgroNews, ότι κοντά στα 1.500 τρακτέρ θα μαζευτούν στο σημείο. Ωστόσο από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου και από ώρα 12.00΄ στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.), από την Χ/Θ 365+477 (Κόμβο Γυρτώνης) μέχρι την Χ/Θ 390+700 (Διασταύρωση Στομίου), λόγω συγκέντρωσης γεωργικών ελκυστήρων στη Γυρτώνη και τη μετέπειτα κίνησή τους στα Τέμπη, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί για την τακτοποίηση των γεωργικών ελκυστήρων εκατέρωθεν της Ν.Ε.Ο. Αθηνών -Θεσσαλονίκης.
Στα Τέμπη θα συγκεντρωθούν οι αγρότες της Θεσσαλίας, όπως επιλέχτηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων, καθώς είναι ένα από τα μπλόκα ιδιαίτερης «στρατηγικής» και «συμβολικής» σημασίας και ως εκ τούτου ένα από τα ισχυρά σημεία «πίεσης» των αγροτών για την επιτυχή έκβαση του αγώνα τους. Σκοπός των αγροτών είναι να παραμείνουν εκεί έως το Σάββατο όταν και θα ολοκληρωθεί η προσέλευση σε όλα τα μπλόκα που συντονίζονται από την Συντονιστική Επιτροπής Ελλάδας των αγροτικών φορέων. Σημειώνεται ότι οι αγρότες σχεδιάζουν να υπάρξει την Κυριακή μία συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων προκειμένου να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν.

Μέχρι το μεσημέρι φτάνουν στα Τέμπη κατά φάλαγγες τρακτέρ των Θεσσαλών

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου