Tuesday, 19 March, 2024

Με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ σε πληγείσες καλλιέργειες ο Λάκης Βασιλειάδης

Νέα αυτοψία πραγματοποιήθηκε από επιτελείς του ΕΛΓΑ σε πληγείσες καλλιέργειες της Πέλλας, αυτή τη φορά από τον Αντιπρόεδρο

του Οργανισμού Νίκο Δούκα. Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συμμετείχε στο κλιμάκιο που συνόδευσε τον κ. Δούκα στο οποίο συμμετείχαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Πέλλας Ι. Τζαμτζής και Αγροτικής Οικονομίας Σ. Μπάτος, Βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας, μέλη του ΔΣ του ΣΕΑΣ Πέλλας, εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων και παραγωγοί.
Ο κ. Δούκας επισκέφτηκε κτήματα στην Άρνισσα του Δήμου Έδεσσας, τη Μηλιά και το Ριζοχώρι του Δήμου Αλμωπίας, το Αρσένι του Δήμου Σκύδρας και στους Γαλατάδες του Δήμου Πέλλας, όπου διαπιστώθηκε η πρόοδος της ζημιάς από τους παγετούς του Μαρτίου και του Απριλίου.


Ο κ. Δούκας επανέλαβε τη δέσμευση ότι οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν στο ακέραιο με ταχύτητα και δικαιοσύνη, πέρα από τις συνηθισμένες διαδικασίες. Από την πλευρά του ο Λάκης Βασιλειάδης τόνισε ότι το μέγεθος της καταστροφής είναι τόσο μεγάλο που απαιτούνται έκτακτα μέτρα, ενώ δήλωσε ότι «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει τα γρήγορα αντανακλαστικά της όσον αφορά στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα. Πέρυσι ξεκίνησε για πρώτη φορά την κρατική ενίσχυση του ΕΛΓΑ -όπως ήταν υποχρεωμένες όλες οι Κυβερνήσεις την τελευταία δεκαετία- με αποτέλεσμα να έχουμε πληρωμές στην ώρα τους και στο 100%. Επιπλέον, απέδειξε με την περίπτωση του ΙΑΝΟΥ ότι έχει τη δυνατότητα και τη βούληση για γρήγορες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις. Συνεπώς, στο τέλος Μαΐου όπου θα έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς, θα ανακοινωθούν και τα αντίστοιχα μέτρα. Τέλος, να τονίσουμε επίσης ότι ο ΕΛΓΑ ενισχύθηκε πρόσφατα και με γεωπόνους, ενώ εάν χρειαστεί θα προχωρήσει και σε νέες προσλήψεις».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου