Friday, 26 April, 2024

Μόνο από μεταβίβαση δεν χάνουν ενισχύσεις οι Νέοι Αγρότες του 2014

∆εν χάνουν την πρόσβασή τους, τελικά, στο καθεστώς ενισχύσεων και στη νέα περίοδο (2015-2020) νέοι γεωργοί που έγιναν αποδέκτες δικαιωµάτων από µεταβίβαση και έµεναν στον αέρα αρκετό καιρό, σύµφωνα µε σχετικές δεσµεύσεις του αναπληρωτή υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλη Αποστόλου, στη Βουλή.

Μάλιστα, βάσει των νεότερων διευκρινήσεων, όλοι οι νέοι γεωργοί και νεοεισερχόµενοι είναι δικαιούχοι Εθνικού Αποθέµατος, τόσο για χορήγηση νέων δικαιωµάτων, όσο και για αύξηση της αξίας των δικαιωµάτων τους. Βέβαια οι νέοι αυτοί επαγγελµατίες θα λάβουν δικαιώµατα που θα έχουν αξία ίση µε το µέσο όρο της περιφέρειας, στην οποία ανήκουν οι εκτάσεις που δηλώνουν. Το πρόβληµα, θυµίζουµε, αφορούσε περί τους 10.000 και πλέον νέους γεωργούς που µπήκαν πέρυσι στο πρόγραµµα για πρώτη φορά και έλαβαν δικαιώµατα µέσω µεταβίβασης το 2014 από γονείς ή άλλους συγγενείς.

Το προηγούµενο διάστηµα είχαν προκληθεί µεγάλες αντιδράσεις στην ύπαιθρο, καθώς αν και ο ΟΠΕΚΕΠΕ καλούσε τους θιγόµενους να ακολουθήσουν την περσινή διαδικασία, δηλώνοντας εκ νέου τη µεταβίβαση, ωστόσο, κανείς δεν έλεγε υπεύθυνα, αν οι γεωργοί αυτοί θα πρέπει να ελπίζουν µόνο σε πρόσβαση της ανακατανοµής που θα γίνει από το Εθνικό Απόθεµα. Αποτέλεσµα της όλης διαδικασίας ήταν οι παραγωγοί να επωµιστούν τα κόστη µιας εκ νέου δήλωσης, αλλά και την ταλαιπωρία της σχετικής γραφειοκρατίας.

www.agronews.gr

Μόνο από μεταβίβαση δεν χάνουν ενισχύσεις οι Νέοι Αγρότες του 2014

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου