Friday, 26 April, 2024

Προκρίνονται στους Νέους Γεωργούς ιδιοκτήτες γης με τζίρο ως 15.000 ευρώ

Η ιδιόκτητη γη, η ύπαρξη κάποιου τίτλου σπουδών που έχει να κάνει με τη γεωργία και ο τζίρος από 10.000 έως 15.000 ευρώ στην αγροτική εκμετάλλευση θα αποτελέσουν τα τρία από τα σημαντικότερα κριτήρια βαθμολόγησης για να κριθεί κάποιος δικαιούχος για το πριμ Νέων Αγροτών της ερχόμενης πρόσκλησης

σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο που θα τεθεί προς διαβούλευση στην 1η Επιτροπή Παρακολούθησης των Προγραμμάτων στις 4 Απριλίου, και περιλαμβάνει όλα τα κριτήρια επιλογής για τις προκηρύξεις της νέας προγραμματικής περιόδου.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον επίσημο πίνακα κριτηρίων που έδωσαν στη δημοσιότητα οι διαχειριστικές αρχές, όταν κάποιος τηρεί ένα από αυτά λαμβάνει και τους αντίστοιχους βαθμούς, πολλαπλασιασμένους με το συντελεστή βαρύτητας. Για παράδειγμα, όποιος έχει 100% ιδιόκτητη εκμετάλλευση θα λάβει 10 πόντους, πολλαπλασιασμένους με το συντελεστή βαρύτητας 12%, άρα τελικώς θα λάβει 12 βαθμούς.
Στο τέλος γίνεται η πρόσθεση και τότε αν έχει συγκεντρώσει αρκετά υψηλή βαθμολογία, κάτι που θα εξαρτηθεί από τον «ανταγωνισμό» καθώς τα χρήματα που θα δοθούν είναι συγκεκριμένα, τότε θα λάβει την πρώτη δόση του πριμ πρώτης εγκατάστασης. Όπως και να έχει πάντως το ελάχιστο κατώφλι είναι οι 50 βαθμοί.
Αναλυτικά η Πρόταση Κριτηρίων Επιλογής Συγχρηματοδοτούμενων Πράξεων ΠΑΑ (2014-2020)
Παράλληλα κατά τη διάρκεια της Επιτροπής Παρακολούθησης αναμένεται να υπάρξει και ο τελικός σχεδιασμός για την υλοποίηση των πληρωμών χρωστούμενων της περιόδου 2007-2013 (Μεταποίηση, Leader, Πρώην ΟΠΑΑΧ, Σχέδια).
To σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου
Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης
Η 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 4 Απριλίου, στην Αθήνα, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ.
Την έναρξη των εργασιών της 1ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του νέου ΠAA θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης και θα ακολουθήσουν οι ομιλίες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, του Αναπληρωτή Υπουργού Μάρκου Μπόλαρη, καθώς και εκπροσώπων του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Επισημαίνεται ότι οι εργασίες της 1ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ, θα ξεκινήσουν στις 09:30 π.μ. στο Ξενοδοχείο «Hotel Divani Caravel» (Δ/νση: Β. Αλεξάνδρου 2, Καισαριανή).
Η σύνθεση της Επιτροπής
Αναλυτικά η απόφαση με θέμα: Συγκρότηση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014–2020 (Π.Α.Α.)

Προκρίνονται στους Νέους Γεωργούς ιδιοκτήτες γης με τζίρο ως 15.000 ευρώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου