Friday, 26 April, 2024

Συνάντηση του Διονύση Σταμενίτη με την Προϊσταμένη του ΕΛΓΑ

Συνάντηση του Διονύση Σταμενίτη με την Προϊσταμένη του ΕΛΓΑ

Το Υποκατάστημα ΕΛΓΑ Βεροίας επισκέφθηκε ο Διονύσης Σταμενίτης τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, όπου συναντήθηκε με την Προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Μ. Παππά. Το ζήτημα των ενστάσεων για πορίσματα βροχοπτώσεων και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις καλλιέργειες βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης. Συγκεκριμένα:

  1. Αναφορικά με τις ενστάσεις που αφορούν τις βροχοπτώσεις στα κεράσια των ορεινών περιοχών του Νομού Πέλλας (Μεσημέρι, Άγρας, Βρυττά, Νησί, Καρυδιά, Κερασιά κ.α.), ο κ. Σταμενίτης ζήτησε από την Προϊσταμένη την άμεση ολοκλήρωση της εξέτασης τους και την κοινοποίηση τους στους παραγωγούς.
  2. Αναφορικά με την εκδήλωση των χαμηλών θερμοκρασιών το προηγούμενο διάστημα και τον επηρεασμό συγκεκριμένων καλλιεργειών στις περιοχές, ο κ. Σταμενίτης έθιξε τα προβλήματα που παρατηρούνται στα δαμάσκηνα, τα αχλάδια και τα βερίκοκα και συγκεκριμένα επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι ήδη εμφανίζεται πρόβλημα στη διαδικασία ωρίμανσης του καρπού, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής. Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχει ο κίνδυνος τα ίδια προβλήματα να εμφανιστούν και στις καλλιέργειες ροδάκινων, σημειώνοντας ότι είναι απαραίτητη η άμεση συνολική εξέταση του ζητήματος από τον ΕΛΓΑ.
Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου