Sunday, 19 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Αγρότης κόλλησε γρίπη των πτηνών από αγελάδες!

Τα συμπτώματα ενός εργάτη σε φάρμα γαλακτοπαραγωγής που προσβλήθηκε από γρίπη των πτηνών από μολυσμένη αγελάδα

αποκαλύφθηκαν σε μια νέα ιατρική μελέτη αυτόν τον μήνα.

Η φωτογραφία του υπαλλήλου, που ζει στο βόρειο Τέξας, δείχνει και τα δύο μάτια του με σκασμένα αιμοφόρα αγγεία. Στο δεξί μάτι, υπήρχε επίσης κιτρινωπό υγρό. Ο υπάλληλος υπέστη αιμορραγία υποεπιπεφυκοτική αιμορραγία, σύμφωνα με τη μελέτη του New England Journal of Medicine (NJEM). Ο ασθενής βρέθηκε θετικός στον ιό της γρίπης Α και Α (Η5) με βάση τα οφθαλμικά και ρινικά επιχρίσματα.

Ο εργαζόμενος στο γαλακτοκομείο, ο οποίος δεν ταυτοποιήθηκε, δεν υπέφερε από συμπτώματα που σχετίζονται συνήθως με τη γρίπη των πτηνών, όπως πυρετό, βήχα ή φτάρνισμα, πράγμα που σημαίνει ότι η ασθένεια μπορεί να μην είναι εύκολα μεταδοτική από άτομο σε άτομο.

Ο εργαζόμενος υποβλήθηκε σε θεραπεία για τα συμπτώματα. Του χορηγήθηκε από του στόματος oseltamivir, ένα αντιιικό φάρμακο, και αργότερα ανέρρωσε από την ασθένεια. Ο εργαζόμενος είπε στους γιατρούς ότι φορούσαν γάντια όταν εργάζονταν με τις αγελάδες, αλλά δεν χρησιμοποιούσαν αναπνευστική προστασία ή προστασία για τα μάτια. Δεν ανέφεραν επαφή με νεκρά άγρια πτηνά, πουλερικά ή άλλα ζώα.

Οι αγελάδες μπορούν να προσβληθούν από τη γρίπη των πτηνών από τα πτηνά, ενδεχομένως μέσω μολυσμένων τροφίμων ή νερού, αναφέρει ο Independent.

Huffington Post

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου