Thursday, 9 May, 2024

Δημόσιος υπάλληλος στην Ισπανία είχε να πατήσει στη δουλειά του 6 χρόνια!

Πρόστιμο 27.000 ευρώ επιβλήθηκε σε έναν Ισπανό δημόσιο υπάλληλο επειδή δεν πήγαινε στην δουλειά του τα τελευταία 6 χρόνια!

Η απουσία του Χοακίν Γκαρσία έγινε αισθητή μόλις πρόσφατα όταν παρατήρησαν πως δεν είχε πάει να παραλάβει ένα βραβείο μακρόχρονης υπηρεσίας.
Ο 69χρονος, του οποίου η δουλειά ήταν να επιβλέπει την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων, έχει ήδη συνταξιοδοτηθεί.
Αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε πως είναι θύμα εκφοβισμού. Το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ του δημοσίου και τον διέταξε να πληρώσει το πρόστιμο.
Ο Γαρσία λάμβανε μισθό 37.000 ευρώ ετησίως προ φόρων από μια εταιρεία νερού που διοικούνταν από τις τοπικές αρχές στη νοτιοδυτική πόλη του Κάντιθ. Το πρόστιμο που καλείται να πληρώσει ισοδυναμεί με τον μισθό ενός έτους μετά φόρων και ήταν το ανώτερο που μπορούσε να διεκδικήσει νομικά η εταιρεία.
Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, το αφεντικό της εταιρείας δεν τον είχε δει εδώ και χρόνια παρόλο που το γραφείο του ήταν απέναντι από το δικό του.
Διάβαζε φιλοσοφία
Η εταιρεία ύδρευσης πίστευε ότι ήταν υπό την επίβλεψη των τοπικών αρχών και το αντίστροφο.
Ο αναπληρωτής δήμαρχος παρατήρησε την απουσία του όταν ο Γκαρσία επρόκειτο να λάβει μια τιμητική πλάκα για τα 20 έτη υπηρεσίας.
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα εκφοβισμού λόγω εξαιτίας των πολιτικών πιστεύω της οικογένειάς του και πως εστάλη να εργαστεί στην εταιρεία νερού για να μην βρίσκεται στο δρόμο τους.
Σύμφωνα με κοντινούς του ανθρώπους, πήγαινε στην εργασία του αλλά δεν εργαζόταν πλήρες ωράριο κάθε μέρα, ενώ είχε αφιερωθεί στην ανάγνωση φιλοσοφίας.

Πηγή: BBC

Δημόσιος υπάλληλος στην Ισπανία είχε να πατήσει στη δουλειά του 6 χρόνια!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου