Monday, 13 May, 2024

Δρέσδη: Ένοπλος κρατά ομήρους σε εμπορικό κέντρο. Πληροφορία για νεκρό

Συναγερμός έχει σημάνει στη Δρέσδη, όπου εκτυλίσσεται ομηρία πολιτών σε εμπορικό κέντρο. Μεγάλη αστυνομική παρουσία έχει αναπτυχθεί στο εμπορικό κέντρο Altmarktgalerie το οποίο έχει αποκλειστεί από το κοινό.

“Το αστυνομικό τμήμα της Δρέσδης πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή επιχείρηση στο κέντρο της Δρέσδης. Το φόντο είναι η υποψία για κατάσταση ομηρίας”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τμήμα.

Η εφημερίδα Bild μεταδίδει ότι ο ένοπλος έχει σκοτώσει τουλάχιστον ένα άτομο. Η αστυνομία ωστόσο δεν επιβεβαιώνει κανέναν θάνατο. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο ένοπλος αρχικά αποπειράθηκε να εισέλθει στο κτήριο του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού Radio Dresden και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το εμπορικό κέντρο Altmarktgalerie.

Σύμφωνα με τη DW, έχουν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και έχουν εκκενώσει εδώ και ώρα το εμπορικό κέντρο. Παράλληλα απομάκρυναν τους πάντες από τη χριστουγεννιάτικη αγορά Striezelmarkt που βρίσκεται κοντά στο σημείο. Η αγορά έκλεισε και ζητήθηκε από τον κόσμο να παραμείνει μακριά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου