Friday, 26 April, 2024

Εμβόλιο Johnson: Έρχεται αύριο στην Ελλάδα – Παύση εμβολιασμών εισηγούνται οι αρχές στις ΗΠΑ

Μεγάλη αναστάτωση, η οποία θα επηρεάσει και την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας και την επιχείρηση “Ελευθερία”

επικρατεί στις ΗΠΑ τις τελευταίες ώρες, καθώς δημοσίευμα των New York Times αναφέρει πως οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για τα φάρμακα, το FDA και το CDC αναμένεται άμεσα να καλέσουν σε παύση εμβολιασμών με το σκεύασμα της Johnson&Johnson, το οποίο είναι στο μικροσκόπιο εξαιτίας περιστατικών θρομβώσεων που αναφέρθηκαν σε άτομα που είχαν κάνει τη μία (και μοναδική δόση) του συγκεκριμένου εμβολίου.
Σύμφωνα με την έγκριτη εφημερίδα, οι δύο ομοσπονδιακές αρχές αναμένεται μετά από έκτακτη σύσκεψη που είχαν, να αποστείλουν επείγουσα ενημέρωση με την οποία θα ζητούν να σταματήσει ο εμβολιασμός, καθώς αναφέρθηκαν 6 περιστατικά θρομβώσεων σε γυναίκες από 18 έως 48 ετών για λόγους ασφαλείας. Μάλιστα, η μία γυναίκα πέθανε, ενώ άλλη μία στη Νεμπράσκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Την είδηση επιβεβαίωσαν οι δύο αρχές μέσω twitter, ενώ σε λίγες ώρες θα γίνει συνέντευξη Τύπου για το σημαντικό αυτό ζήτημα.
Στις ΗΠΑ, περισσότεροι από 7 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο, το οποίο περιμένουμε στην Ελλάδα αύριο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου