Wednesday, 8 May, 2024

Η γυναίκα του έδινε όλα τους τα λεφτά σε δωρεές στην εκκλησία και αυτός έβαλε φωτιά!

Το πρωί της 26ης Ιουνίου, ξέσπασε φωτιά στην εκκλησία του Αγίου Βασιλείου στο χωριό Παργκαλόνο, στην περιοχή της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας.

Η φωτιά έκαψε την ξύλινη οροφή και τους τοίχους του κτιρίου και ολόκληρη η εκκλησία πιθανότατα θα είχε καεί αν οι ενορίτες δεν έσβηναν μόνοι τους τη φωτιά.

Ωστόσο, οι ζημιές ήταν σημαντικές και τα τοπικά ειδησεογραφικά μέσα ανέφεραν ότι πολλοί από τους ντόπιους δάκρυσαν καθώς κοίταζαν την εκκλησία να καταστρέφεται. Αλλά αυτή η θλίψη γρήγορα μετατράπηκε σε θυμό που στρέφεται στον άνδρα που ευθύνεται για την καταστροφή. Στην αρχή, πολλοί πίστευαν ότι η πυρκαγιά ήταν αποτέλεσμα βραχυκυκλώματος λόγω ελαττωματικών ηλεκτρικών καλωδίων, και μερικοί μάλιστα πίστευαν ότι ήταν σημάδι από τον θεό ώστε να χτιστεί μια μεγαλύτερη και πιο όμορφη εκκλησία.

Αλλά η αστυνομία δεν άργησε να βρει τον αληθινό ένοχο, έναν 36χρονο ντόπιο που φέρεται να είχε αποφασίσει να εκδικηθεί την εκκλησία μετά από καυγά με τη γυναίκα του.

Ο πατέρας τεσσάρων παιδιών φέρεται να τσακώθηκε με τη σύζυγό του, η οποία συνέχιζε να δίνει όλα τα χρήματά τους στην εκκλησία. Έτσι, το πρωί της Κυριακής, έβαλε ένα μπιτόνι βενζίνης στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, πήγε στην εκκλησία. Εκεί πέταξε την βενζίνη στους τοίχους και αφού βεβαιώθηκε ότι δεν υπήρχε κανείς μέσα, έβαλε φωτιά.

«Δούλευε 24 ώρες το 24ωρο, έχουν τέσσερα παιδιά και η γυναίκα του δουλεύει στην εκκλησία. Ό,τι κέρδιζε, το έφερνε στο ναό», ανέφερε η εφημερίδα Komsomolskaya Pravda. «Εξαιτίας αυτού, είχαν μια σύγκρουση. Κατάλαβε ότι ή θα έκανε κάτι κακό στη γυναίκα του ή θα έκαιγε τον ναό».

Ο άνδρας επέλεξε το δεύτερο, και δεν αρνήθηκε ποτέ την ενοχή του μπροστά στην αστυνομία. Ζήτησε μάλιστα να κρατηθεί για το έγκλημά του, αλλά ο δικαστής αποφάσισε να επιστρέψει σπίτι του μέχρι να εκδοθεί η ποινή για την υπόθεσή του. Ευτυχώς, αν και η φωτιά προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο εξωτερικό της εκκλησίας του Αγίου Βασιλείου, το εσωτερικό δεν επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την πυρκαγιά, σύμφωνα με τους ιερείς. Πηγή: Komsomolskaya Pravda

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου