Friday, 17 May, 2024

Μίνι “θερμό” επεισόδιο Ρωσίας-ΗΠΑ με πολεμικά πλοία στη Μέση Ανατολή

Πλοίο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού “προσέγγισε με επιθετικό τρόπο” αμερικανικό αντιτορπιλικό στη Βόρεια Αραβική Θάλασσα την Πέμπτη

σύμφωνα με ανακοίνωση του 5ου Στόλου του αμερικανικού ναυτικού, που εδρεύει στο Μπαχρέιν.
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Farragut προχώρησε σε πέντε προειδοποιητικές βολές και ζήτησε από το ρωσικό πλοίο να αλλάξει πορεία.
“Αρχικώς, το ρωσικό πλοίο αρνήθηκε, ωστόσο τελικώς άλλαξε πορεία και η απόσταση μεταξύ των δύο πολεμικών πλοίων διευρύνθηκε”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Μόσχα διαψεύδει το παρ’ ολίγον «θερμό» επεισόδιο με τις ΗΠΑ
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά την Παρασκευή αναφέρει ότι η ανακοίνωση του 5ου αμερικανικού στόλου, στην οποία έκανε λόγο για επικίνδυνη προσέγγιση ρωσικού πολεμικού με το αμερικανικό αντιτορπιλικό Farragut, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
«Το αμερικανικό αντιτορπιλικό ανέκοψε την πορεία του ρωσικού πλοίου στην Αραβική Θάλασσα, το πλήρωμά του δεν ενήργησε με επαγγελματισμό», επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, θεωρώντας ότι χάρη στον επαγγελματισμό του ρωσικού πληρώματος απετράπη η σύγκρουση με το αμερικανικό αντιτορπιλικό.
Επικαλούμενο, μάλιστα, τη Διεθνή Σύμβαση «περί Διεθνών Κανονισμών προς Αποφυγή Συγκρούσεων στη Θάλασσα» του 1972, ισχυρίζεται ότι το αμερικανικό αντιτορπιλικό ήταν αυτό που παραβίασε τους διεθνείς κανονισμούς.

cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου