Sunday, 28 April, 2024

Νέα τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη με 11 νεκρούς και 36 τραυματίες

 Τους Κούρδους του PKK «δείχνει» η Αγκυρα.

Πανικός στην Κωνσταντινούπολη από τη νέα τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε λίγο πριν από τις 9 το πρωί στο κέντρο της πόλης με στόχο λεωφορείο που μετέφερε αστυνομομικούς.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι από το νέο τρομοκρατικό χτύπημα σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι, επτά αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 36, οι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σχεδόν ταυτόχρονα με την επίθεση ακούστηκαν πυροβολισμοί ενώ στο σημείο έσπευσαν αμέσως ασθενοφόρα. Στόχος ήταν  διερχόμενο λεωφορείο της τουρκικής αστυνομίας στην περιοχή του Βεζνέτσιλερ της Κωνσταντινούπολης κοντά στο τουριστικό ιστορικό κέντρο της πόλης και στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

To παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε με τηλεχειρισμό. Σύμφωνα με δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων η Αγκυρα «βλέπει» πίσω από την επίθεση τους Κούρδους του PKK.

«Ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη, είδαμε λάμψη και την ίδια ώρα έσπαγε η τζαμαρία του μαγαζιού» λέει ένας καταστηματάρχης της περιοχής. Το λεωφορείο της αστυνομίας καταστράφηκε ενώ ζημιές υπέστη και δεύτερο λεωφορείο που βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης.

Από την αρχή της χρονιάς σημειώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη δύο τρομοκρατικές επιθέσεις σε τουριστικές περιοχές για τις οποίες οι αρχές επέρριψαν την ευθύνη στον ISIS. Aλλες δύο επιθέσεις με παγιδευμένα οχήματα σημειώθηκαν στην Αγκυρα για τις οποίες ανέλαβαν την ευθύνη οι Κούρδοι του PKK.

thetoc.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου