Tuesday, 7 May, 2024

Εκδηλώσεις μνήμης στην Καρυδιά Έδεσσας

Εκδηλώσεις μνήμης για τους Μακεδονομάχους Τέλλο Άγρα και Αντώνη Μίγκα  πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5 Ιουνίου, στο μνημείο που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Καρυδιά Πέλλας

all

Στις 10 το πρωί της Κυριακής στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Άγρα πραγματοποιήθηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο με την παρουσία του Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, ακολούθηκε ομιλία από τον Σχολικό Σύμβουλο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αντώνιο Παππού, και κατόπιν όλοι οι επίσημοι και πλήθος κόσμου μετέβηκαν στο χώρο της θυσίας των Μακεδονομάχων όπου και τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Έδεσσας και ο Δήμαρχος Τριφυλίας Π. Κατσίβελας όπου συμμετείχε με αντιπροσωπεία των Τοπικών Αρχών του Δήμου Τριφυλίας με μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων μαζί με το χορευτικό τμήμα. Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφανιών από όλους τους επισήμους. Ομιλία για το χρονικό της ημέρας έγινε από τον κ. Κωνσταντίνο Κάμτση, Πρόεδρο Ι.Λ.Ετ.Γ. «Ο Φίλιππος». Στο τέλος της εκδήλωσης το στρατιωτικό άγημα της IIας Μεραρχίας Πεζικού μαζί με όλο τον κόσμο τραγούδησαν τον Εθνικό μας Ύμνο.

katathesi

lox

Αμέσως μετά οι επίσημοι και ο κόσμος βρέθηκαν στην πλατεία του χωριού της Καρυδιάς όπου και πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με χορούς από τα χορευτικά των Μορφωτικών Πολιτιστικών Συλλόγων  Γαργαλιάνων και Καρυδιάς.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου