Sunday, 19 May, 2024

Νετανιάχου: Στόχος η πλήρης ήττα του εχθρού

Σε δηλώσεις προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο «υπέρτατος στόχος» του πολέμου είναι να διασφαλιστεί η ύπαρξη του Ισραήλ, λέει ο Νετανιάχου.

Μαζί με τον Νετανιάχου, στην ενημέρωση συμμετέχουν και ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ και ο υπουργός του πολεμικού συμβουλίου Μπένι Γκαντζ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ και τον υπουργό του πολεμικού συμβουλίου Μπένι Γκαντζ / Φωτογραφία: AP

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ενημέρωσε τα ΜΜΕ καθώς οι ισραηλινές χερσαίες επιχειρήσεις συνεχίζονται στη Γάζα. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Χθες, τα στρατεύματα εισήλθαν στη Γάζα από τις «πύλες του κακού», λέει. Ο «υπέρτατος» στόχος της επιχείρησης είναι «η πλήρης ήττα του δολοφονικού εχθρού και η εγγύηση της ύπαρξής μας [ως κράτους]».

«Αυτό είναι το δεύτερο στάδιο του πολέμου… Οι εκκλήσεις μας είναι πολύ σαφείς- να καταστρέψουμε τη στρατιωτική και κυβερνητική ικανότητα της Χαμάς και να επιστρέψουν τα θύματα στα σπίτια τους», είπε.

Το Ισραήλ είναι «έτοιμο να διασφαλίσει ότι οι δολοφόνοι θα πληρώσουν το τίμημα για τη σφαγή»

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι το Ισραήλ είναι «έτοιμο να διασφαλίσει ότι οι δολοφόνοι θα πληρώσουν το τίμημα για τη σφαγή» μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες ένα κράτος αντιμετωπίζει δύο επιλογές – να υπάρχει ή να πάψει [να υπάρχει]».

Το Ισραήλ κάνει «ό,τι μπορεί» για να αποφύγει τις απώλειες αμάχων, πρόσθεσε, και κατηγόρησε τη Χαμάς για εγκλήματα πολέμου.

Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε τους ηγέτες της Δύσης, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ, που στέκονται στο πλευρό της χώρας του.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου