Saturday, 11 May, 2024

Σεισμός στο Ζάγκρεμπ: Ένα παιδί νεκρό και τραυματίες

Ένα άτομο τουλάχιστον έχασε τη ζωή του στον ισχυρό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης

κοντά στην πρωτεύουσα της Κροατίας Ζάγκρεμπ σύμφωνα με τον κροατικό τηλεοπτικό σταθμό Ν1.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Πετρίνια, της κωμόπολης που βρίσκεται στο επίκεντρο του σεισμού, πρόκειται για 12χρονο παιδί που ανασύρθηκε νεκρό από ερείπια. Την ίδια ώρα πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ καταγράφηκε πλήθος υλικών ζημιών. Η μισή πόλη κατεδαφίστηκε, πρόσθεσε συντετριμμένος ο δήμαρχος, μεταδίδει o κροατικός τηλεοπτικός σταθμός Ν1. 
O σεισμός σημειώθηκε, 12 χιλιόμετρα από την πόλη Σισάκ και 44 χιλιόμετρα από το Ζάγκρεμπ.

Η Σίσακ είναι παρόχθια ποτάμια πόλη και λιμένας της Κροατίας. O σεισμός έχει εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων σύμφωνα με το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ). Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (CSEM EMSC), πρόκειται για τη 12η σεισμική δόνηση σε 31 ώρες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρές ζημιές ή τραυματίες.

Τη Δευτέρα καταγράφηκε σεισμός 5,2 βαθμών στο κεντρικό τμήμα της Κροατίας με επίκεντρο περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Ζάγκρεμπ. Τον Μάρτιο ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 27 τραυματίστηκαν από σεισμό 5,3 βαθμών που σημειώθηκε στο Ζάγκρεμπ.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ:AP, N1

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου