Thursday, 2 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Στο Ισραήλ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς

Στο Ισραήλ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς

Τη σημασία των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας ως σταθεροποιητικού παράγοντα για την ασφάλεια στην περιοχή, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στις δηλώσεις που έκανε πριν από τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο κ. Κοτζιάς μεταβαίνει την Τρίτη στη Ραμάλα, όπου θα γίνει δεκτός από τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

“Αυτή τη στιγμή διεξάγεται σε βάθος ένας διμερής πολιτικός διάλογος σχετικά με όλα τα διμερή ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια στην περιοχή” δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς πριν τη συνάντησή του με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, επισημαίνοντας ότι “Και πάντα λέω ότι ζούμε εντός ενός τριγώνου αποσταθεροποίησης, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται η Ουκρανία, στα αριστερά η Λιβύη και στα δεξιά η Μέση Ανατολή: το Ιράκ και η Συρία. Και πρέπει να δημιουργήσουμε εντός αυτού του τριγώνου ένα πλαίσιο σταθερότητας και ασφάλειας.

Οι σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας είναι πολύ σημαντικές και συνιστούν μια γραμμή σταθερότητας σε αυτή την περιοχή. Η σταθερότητα και η ασφάλεια αποτελούν το κοινό μας συμφέρον. Έχουμε ορισμένους άλλους τρόπους προσέγγισης αναφορικά με πολλά άλλα προβλήματα, αλλά αυτό που θέλουμε κατά βάθος και αυτό που αποτελεί το κοινό μας συμφέρον είναι η ασφάλεια και η σταθερότητα εντός αυτού του τριγώνου.”

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου