Friday, 26 April, 2024

Τουρκία: Νέοι φονικοί σεισμοί με έξι νεκρούς

Οι διασώστες αναζητούν και πάλι ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί κάτω από ερείπια στην Τουρκία μετά από δύο νέους σεισμούς που σημειώθηκαν στα σύνορα με τη Συρία, και είχαν σαν αποτέλεσμα έξι νεκρούς και 294 τραυματίες στο Χατάι και στο Σαμαντάγ.

Δύο εβδομάδες μετά τον φονικό σεισμό που σκότωσε περισσότερους από 47.000 ανθρώπους και κατέστρεψε εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια, σημειώθηκαν δύο νέοι σεισμοί 6,4 Ρίχτερ με επίκεντρο το Ντεφνέ και 5,8 Ρίχτερ με επκεντρο το Σαμαντάγκ στο Χατάι.

Οι σεισμοί, που σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα 3 λεπτών, έγιναν αισθητοί σε πολλές πόλεις της Τουρκίας, αλλά και στη Συρία, την Αίγυπτο και τον Λίβανο.

Η AFAD προειδοποίησε για την είσοδο σε κατεστραμμένα κτήρια και ήρε την προειδοποίηση για τσουνάμι που είχε εκδοθεί νωρίτερα.

Ο σεισμός στην περιοχή Ντεφνέ σημειώθηκε σε βάθος 16,74 χιλιομέτρων και ο σεισμός με επίκεντρο το Σαμαντάγ σε βάθος 7 χιλιομέτρων, ενώ κτήρια που αποδυναμώθηκαν από τις προηγούμενες δονήσεις κατέρρευσαν με τις δύο νεότερες τη Δευτέρα σε Τουρκία και Συρία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου