Monday, 13 May, 2024

Τραγωδία με νεκρό βρέφος 10 μηνών. Το ξέχασε για ώρες στο αυτοκίνητο ο πατέρας του

Ξανά στην επιφάνεια το Σύνδρομο Ξεχασμένου Μωρού με τελευταίο περιστατικό αυτό στην Πορτογαλία, όπου ένας πατέρας, λέκτορας Πανεπιστημίου, ξέχασε για πάνω από 7 ώρες το μόλις 10 μηνών κοριτσάκι του μέσα στο αυτοκίνητο σε πάρκινγκ Πανεπιστημίου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο πάρκινγκ της Πανεπιστημιούπολης της Αλμάντα, όπου το κοριτσάκι έμεινε για 7 ώρες μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, ενώ επικρατούσαν θερμοκρασίες που άγγιζαν τους 26 βαθμούς.

Ο πατέρας του παιδιού, λέκτορας στη Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας, οδήγησε το αυτοκίνητο σε απόσταση 100 μέτρων από τον βρεφονηπιακό σταθμό της πανεπιστημιούπολης στις 8 το πρωί, αλλά “για αδιευκρίνιστους λόγους” δεν την άφησε εκεί ως συνήθως, “πηγαίνοντας κατευθείαν στο γραφείο του“, αναφέρεται στα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης.

Στις 15:30, περισσότερες από επτά ώρες αργότερα, ο καθηγητής επέστρεψε στο αυτοκίνητό του και βρήκε με τρόμο την κόρη του αναίσθητη στο πίσω κάθισμα στο κάθισμα. Ο ίδιος έκανε ό,τι μπορούσε, ωστόσο το παιδί δεν ανταποκρινόταν και στο σημείο κλήθηκαν αμέσως ιατρικές ομάδες, ενώ τις προσπάθειες ανάνηψης έκανε ένας φοιτητής που είχε εκπαίδευση πυροσβέστη.

Στους γονείς- η μητέρα έφτασε στην πανεπιστημιούπολη για να προσπαθήσει να σώσει την κόρη της-προσφέρθηκε και στους δύο ψυχιατρική υποστήριξη από τις υπηρεσίες έκτακτης ιατρικής βοήθειας του ΙΝΕΜ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου