Sunday, 19 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Χαμάς: Αποδέχτηκε πρόταση για κατάπαυση του πυρός

Πρόταση για κατάπαυση του πυρός αποδέχτηκε σήμερα η Χαμάς, την ώρα που το Ισραήλ ετοιμάζεται για την εισβολή στη Ράφα.

Ειδικότερα, η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση ανέφερε σε μια δήλωση πως ο επικεφαλής της, ο Ισμαήλ Χανίγια, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του Κατάρ και τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου πως αποδέχθηκε την πρότασή τους.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το τι περιλαμβάνει η συμφωνία.

Ένας ανώνυμος ισραηλινός αξιωματούχος που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters λέει ότι η Χαμάς ενέκρινε μια «ηπιότερη» αιγυπτιακή πρόταση που δεν είναι αποδεκτή από το Ισραήλ. Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η πρόταση περιλαμβάνει «εκτεταμένα» συμπεράσματα που το Ισραήλ δεν θα υποστηρίξει. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν επίσης ότι η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει αποδεχθεί τη συμφωνία.

Πλήθος κόσμου ζητωκραυγάζει στους δρόμους της Γάζας μετά την ανακοίνωση της Χαμάς ότι ενέκρινε την πρόταση κατάπαυσης του πυρός από τους διαμεσολαβητές Αίγυπτο και Κατάρ.

Οι άνθρωποι δακρύζουν από ευτυχία, φωνάζουν «Allahu Akbar» («Ο Θεός είναι ο μεγαλύτερος») και πυροβολούν στον αέρα για να γιορτάσουν την είδηση, λέει ανταποκριτής του AFP. Παράλληλα, η προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής κάλεσε σήμερα τις ΗΠΑ να εμποδίσουν την εισβολή στη Ράφα από τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος κάλεσε το πρωί τους κατοίκους πολλών συνοικιών αυτής της πόλης στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας να τις εκκενώσουν.

«Καλούμε την αμερικανική διοίκηση να παρέμβει για να εμποδίσει αυτές τις σφαγές, για τις οποίες προειδοποιούμε ότι θα υπάρξουν επικίνδυνες συνέπειες», αναφέρει η παλαιστινιακή προεδρία, όπως μεταδίδει το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, διευκρινίζοντας πως η Παλαιστινιακή Αρχή έχει εντείνει τις «εντατικές» συνομιλίες με τους διεθνείς εταίρους της σε αυτό το θέμα.

Πηγή: Reuters

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου