Friday, 26 April, 2024

Αδυναμία πληρωμής ΕΝ.Φ.Ι.Α. – Επιτακτική η παράταση πληρωμής της πρώτης δόσης

Μεγάλα προβλήματα παρουσιάζονται σήμερα, Παρασκευή 30/10/2015, αναφορικά με την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝ.Φ.Ι.Α. (ή του ολικού ποσού) μέσω internet banking. Πιο συγκεκριμένα, οι εφαρμογές για τις ηλεκτρονικές πληρωμές των περισσότερων τραπεζών δεν λειτουργούν από το πρωί, δημιουργώντας τεράστια αναστάτωση και χρονοτριβή σε όσους προσπαθούν -δίχως αποτέλεσμα- να καταβάλουν τα ποσά του φόρου. Να θυμίσουμε ότι σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Κατά την άποψή μας το υπ. Οικονομικών, λαμβάνοντας υπόψη το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, πρέπει να προβεί άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε να παραταθεί η πληρωμή τουλάχιστον της πρώτης δόσης για μερικές ημέρες ακόμα, έτσι ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να αποσυμπιεστεί ο μεγάλος φόρτος που παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την πληρωμή του λόγω φόρου. Ταυτόχρονα και εφόσον ληφθεί μια τέτοια απόφαση, θα πρέπει να δοθεί άμεσα και επίσημη ανακοίνωση προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η μη έγκυρη πληρωμή της δόσης ΕΝΦΙΑ έχει σαν αποτέλεσμα την προσαύξηση του ποσού της δόσης κατά 0,73% ανά μήνα καθυστέρησης. Εφόσον η δόση πληρωθεί ή ρυθμιστεί σε εύλογο χρονικό διάστημα, δεν υφίσταται καμία άλλη επίπτωση (πχ. απώλεια ρύθμισης).

Πηγή: www.taxheaven.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου