Tuesday, 7 May, 2024

Διαμαρτυρία επαγγελματιών για την αύξηση 10% των ασφαλιστικών εισφορών

Το πρωί της Δευτέρας επιχειρηματίες συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλοντας την αύξηση 10% στις ασφαλιστικές εισφορές των ΕΒΕ που δρομολογείται από την κυβέρνηση για το 2023, καθώς και την οριζόντια εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας που θα οδηγήσει σε επιπλέον κόστος τις μικρές επιχειρήσεις και εξοντωτικά πρόστιμα για διαδικαστικές παραβάσεις.

«Το 2023 οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ο Έλληνας επαγγελματίας θα πληγούν από την αύξηση του 10% που σκοπεύει η κυβέρνηση να βάλει στις ασφαλιστικές εισφορές. Εμείς ως ομοσπονδία επαγγελματιών και εμπόρων στείλαμε επίσημο διάβημα προς τον υπουργό Εργασίας και ζητάμε το πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών», αναφέρει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας επαγγελματιών εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης, Γιώργος Μουτσογιάννης.

Και προσθέτει πως θα υπάρξουν μικρές επιχειρήσεις που δε θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα υπέρογκα κόστη με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

«Διατρανώνουμε την αντίδρασή μας για ακόμη μια φορά στο πλαίσιο των δυσμενών ζητημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις. Το λειτουργικό κόστος τα τελευταία χρόνια έχει επιβαρυνθεί. Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που εμείς εκπροσωπούμε έχουν ήδη επιβαρυνθεί και οι συνάδελφοί μας δεν αντέχουν άλλο», αναφέρει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων, Σάκης Νικολόπουλος… δείτε περισσότερα εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου