Friday, 26 April, 2024

Τη νύχτα μέρα έκανε ο Κατρούγκαλος για τη σφαγή των νέων συνταξιούχων

Συνέντευξη… κόκκινο χαλί στην ΕΡΤ για τον υπουργό Εργασίας

Φιλότιμες προσπάθειες να παρουσιάσει την εφαρμογή του μνημονίου ως μεταρρύθμιση έκανε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Απαντώντας σε ερωτήσεις- πάσες παραδέχθηκε ότι παγώνουν οι κύριες συντάξεις, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης των επικουρικών, επιβεβαίωσε μικρές μειώσεις στο Δημόσιο ανοικτές οι μειώσεις στις επικουρικές λόγω κατάργησης κοινωνικού πόρου και χαρακτήρισε… άδικο το ΕΚΑΣ που θα κοπεί κατά 20% από τον Φεβρουάριο.
Λεπτομέρεια για τον υπουργό και το πλαφόν, το οποίο έθεσε στα 3000 για διπλή σύνταξη και στα 2300 από έναν και μόνο φορέα ασφάλισης. Καμία πρότασή μας δεν έχει φάει πόρτα, είπε σε ότι αφορά στις αντιδράσεις των θεσμών, αποδεχόμενος όμως την πραγματικότητα πως οι διαπραγματεύσεις είναι μπροστά αφού δεν έχει εγκριθεί και καμία πρόταση. Ανακοίνωσε ότι στην εθνική σύνταξη θα μπουν και οι αλλοδαποί που θα έχουν τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια ασφάλισης στη χώρα μας και ότι το ποσοστό αναπλήρωσης θα φθάσει στο 80% για τους εργαζόμενους κάτω από τα 1000 ευρώ.
Απέρριψε πάντως κατηγορηματικά το ενδεχόμενο σύνδεσης της εθνικής σύνταξης με εισοδηματικά κριτήρια. «Αν μας ζητήσουν μειώσεις στις επικουρικές θα ζητήσω και πάλι τη γνώμη των πολιτικών αρχηγών» συνέχισε και δήλωσε αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις λέγοντας ότι δεν πάει κανείς στη μάχη για να πεθάνει. Ειδικά για το θέμα του φόρου στις συναλλαγές είπε ότι προορίζεται για τη δημιουργία νέων αποθεματικών. Ο υπουργός Εργασίας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση για να πείσει ότι θα διατηρηθούν οι κύριες συντάξεις μέσω της προσωπικής διαφοράς, η οποία όμως θα παγώσει τη σύνταξη στα σημερινά επίπεδα. Δηλαδή δε θα μειωθούν πρακτικά φέτος, θα μειωθούν από του χρόνου. Στο πλαίσιο αυτό, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως οι 153 βουλευτές της κυβέρνησης θα στηρίξουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Τη νύχτα μέρα έκανε ο Κατρούγκαλος για τη σφαγή των νέων συνταξιούχων

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου