Sunday, 28 April, 2024

Α. Λοβέρδος για το νέο κόμμα «Δημοκράτες»: Προσφέρω μια αξιοπρεπή πρόταση διαμαρτυρίας

«Είμαι πρόεδρος ενός κόμματος που είναι προϊόν μιας συλλογικής προσπάθειας» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8, ο Aνδρέας Λοβέρδος, πρώην υπουργός και Πρόεδρος του νέου κόμματος «Δημοκράτες», ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ναι μεν, Αλλά» και την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

«Πρόκειται για ένα κόμμα που είναι στο κέντρο τοποθετημένο. Ούτε κεντροδεξιά, ούτε κεντροαριστερά. Στο κέντρο, στο πολιτικό κέντρο» ανέφερε χαρακτηριστικά στη δημοσιογράφο.

«Έχει προσδοκία να πάρει ψήφους από τους δυσαρεστημένους της Νέας Δημοκρατίας, που είναι δύο ειδών: Είναι ή του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία μαζικά το 19 και το 23 και οι αυτοί καθαυτοί οι Νεοδημοκράτες. Μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη υπάρχει δυσαρέσκεια. Και η δυσαρέσκεια αυτή οδηγείται είτε στην αποχή, είτε σε λύσεις διαμαρτυρίας. Εγώ προσφέρω μια αξιοπρεπή πρόταση έκφρασης, δυσαρέσκειας και διαμαρτυρίας στους νεοδημοκράτες αυτών των δύο ειδών. Από την άλλη, πιστεύω ακράδαντα ότι ένα κομμάτι-δεν ξέρω πόσο ευρύ είναι-θα το δούμε-που ψήφισε και το 23 ΠΑΣΟΚ είναι δυσαρεστημένο με την ηγεσία του και εν πάση περιπτώσει με τις πολιτικές τις οποίες ασκεί η ηγεσία του που διώχνουν τους πολίτες του Κέντρου. Λόγου χάρη, αναφέρομαι πολύ ειδικά στη στάση του στα μη κερδοσκοπικά μη κρατικά πανεπιστήμια και στην επιστολική ψήφο προς ώρας. Άρα, η πρότασή μας είναι πρόταση του κέντρου, ασφαλούς διαμαρτυρίας και πέραν των στελεχών, τα οποία θα τα δείτε σιγά σιγά, που το καθένα έχει το δικό του στίγμα στην πολιτική του πορεία, και μάλιστα το 90% δεν είναι πολιτικοί αλλά άνθρωποι από την κοινωνία».

«Τη Δευτέρα στις 11 του μηνός, στις 11 το πρωί στο Ηλέκτρα Παλλάς, θα έχω συνέντευξη τύπου, όπου θα παρουσιάσω τα βασικά σημεία της ιδρυτικής μας διακήρυξης που ήδη δημοσιεύεται στο site μας, στο dimokrates.net» υπογράμμισε εν συνεχεία της συνομιλίας τους, ερωτηθείς αν το πλαίσιο, το στίγμα, το ιδεολογικοπολιτικό θα το δώσει με κάποιο ιδρυτικό συνέδριο. «Ως πολιτικός εγώ έχω στίγμα. Είναι ο πατριωτισμός και η μεταρρύθμιση ταυτόχρονα, στο ίδιο πρόσωπο, στο ίδιο πολιτικό κόμμα, στο ίδιο υποκείμενο. Αλλά η ανάλυσή του θα γίνει την πρώτη φορά στις 11 του μηνός και στη συνέχεια με τη δημοσίευση κομματιών του προγράμματος. Τη Δευτέρα για 2-3 θέματα θα μιλήσω επί του συγκεκριμένου. Πιο συγκεκριμένα, από τα μείζονα, από τα μεγάλα θέματα όπως είναι η ακρίβεια, το κόστος ζωής, είναι η υγεία, είναι η παιδεία, η εξωτερική πολιτική. Θα μιλήσω για αυτά».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου