Friday, 26 April, 2024

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ

Στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο μιλά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απ’ όπου  εγκαινιάζει

την 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα εξαγγέλλει τις πολιτικές και οικονομικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στα περίπτερα της ΔΕΘ εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την ολοκλήρωση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού σχετικά με την ανάπλαση του χώρου της Έκθεσης.
Είπε ότι η επιλογή της ανάπλασης ήταν η σωστή απόφαση και τόνισε πως η λειτουργία της Διεθνούς Έκθεσης στο κέντρο της πόλης θα είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της Θεσσαλονίκης, καθώς σε άλλες πόλεις του εξωτερικού οι εκθέσεις βρίσκονται μακριά από το κέντρο.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
Νέες και νέοι είσαι στην πρώτη γραμμή.
Είστε η γενιά που δοκιμάστηκε πιο πολύ καμία χώρα δεν έχει μέλλον αν τα νέα παιδιά αισθάνονται ότι ο δρόμος θα κρύβει ευκαιρίες για λίγους και παγίδες για πολλούς το ισοζύγιο μεταφέρεται μπροστά και θα γίνει θετικό για τους νέους η νέα Ελλάδα χρειάζεται νέους πρωταγωνιστές και αυτοί είστε εσείς πριν από δύο χρόνια μίλησα για την ανάπτυξη για άλλους από το 2019 ξεκίνησε ένα πρόγραμμα φοροελαφρύνσεων πέρυσι η ΔΕΘ απάντησε στην πανδημία και στο μεταναστευτικό στον Έβρο ανακοίνωσα τα 18 Rafale τα οποία θα γίνουν 24.
Φέτος θα περιγράψω την Ελλάδα που αλλάζει, κοιτάζει μπροστά θα παρουσιάσω αυτά που μπορούμε να πετύχουμε μαζί το 2022.
Κομβικός σταθμός επανεκκίνησης για μία πιο δημιουργική 2ετία η προηγούμενη περίοδος ήταν από τις πιο δύσκολες τουρκική προκλητικότητα, πανδημία, φυσικές καταστροφές η οικονομία και η κοινωνία έμειναν όρθιες δεσμεύτηκα ότι κανένας δεν θα αντιμετωπίσει μόνος αυτή τη θύελλα και το κάναμε πράξη η οικονομία και η επιχειρήσεις είναι σε τροχιά ανάπτυξης, η προστασία του εισοδήματος οικοδομείται μία νέα πραγματικότητα…
Οι Έλληνες πληρώνουν λιγότερους φόρους και λιγότερες εισφορές. Η Ελλάδα δανείζεται με τους ευνοϊκότερους όρους στην ιστορία της. Τα σύνορά μας φυλάσσονται ως ευρωπαϊκά. Ενισχύθηκαν η άμυνα και οι συμμαχίες μας. Διαθέτουμε Σχέδιο Ανάκαμψης που θα χρηματοδοτεί το κοινό μας μέλλον. «Δεσμεύτηκα προσωπικά πως κανείς δεν θα αντιμετωπίσει μόνος αυτήν τη θύελλα και με δίκαιο τρόπο κάναμε πράξη αυτήν μας τη δέσμευση. Δίπλα στην προστασία του εισοδήματος προστίθεται η ρεαλιστική ελπίδα βελτίωσης του. Οι Έλληνες πληρώνουν πλέον λιγότερους φόρους παντού και εργαζόμενοι και επιχειρήσεις καταβάλλουν λιγότερες εισφορές. Η Ελλάδα δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια. Όλα αυτά συντελέστηκαν ενώ ο πλανήτης δεχόταν την επίθεση του κορωνοϊού. Ναι, είχαμε απώλειες αλλά λιγότερες σε σχέση με άλλα κράτη. Διαμορφώσαμε μία άρτια διαδικασία εμβολιασμού, την επιχείρηση “Ελευθερία”».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου