Sunday, 28 April, 2024

Θεανώ Φωτίου: Στα 5.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα η μεσαία τάξη

Μια μέρα μετά τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου για τις ασφαλιστικές εισφορές που είχε ως αποτέλεσμα

να αποσυρθεί από την εκλογική μάχη, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ η Θεανώ Φωτίου, αναφέρθηκε στα εισοδήματα που θεωρεί το κόμμα της ως «μεσαία τάξη», θέτοντας τον πήχη στα 5.000 ευρώ

Συγκεκριμένα η πολιτικός ρωτήθηκε-κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης στον ΣΚΑΙ-για τα εισοδήματα στον ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν ως μεσαία τάξη και ποια εισοδήματα θα φορολογηθούν σύμφωνα με το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η απάντησή της ήταν ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η μεσαία τάξη έχει φτωχοποιηθεί» και το εισόδημά της είναι από τα 5.000 ευρώ κατ’ άτομο. «Αυτή τη στιγμή, με βάση αυτά τα εισοδήματα, είναι 5.000, αν θυμάμαι καλά, η μεσαία τάξη, το ένα άτομο, το ισοδύναμο του εισοδήματος. Αυτή που λέει μεσαία τάξη ο Μητσοτάκης, έχει φτωχοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό. Δεν είναι πια τα εισοδήματα της μεσαίας τάξη αυτά που ορίζει η ΕΛΣΤΑΤ. Είναι τα εισοδηματικά. Τα ανώτερα εισοδήματα, είναι αυτά που εννοεί ο Μητσοτάκης μεσαία τάξη. Αυτά, με βάση τα εισοδήματα της ΕΛΣΤΑΤ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Μεσαία τάξη δεν είναι μόνο αυτός που έχει αυτό το εισόδημα, είναι και αυτός που θεωρεί τον εαυτό του μεσαία τάξη», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Φωτίου δεν προσδιόρισε ποιους ωστόσο εντάσσει στα υψηλά εισοδήματα τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να φορολογήσει, επισημαίνοντας ότι μόνο ότι το εισόδημα της μεσαίας τάξης ξεκινά από τα 5.000 ευρώ το άτομο. Ερωτηθείσα σχετικά πώς θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αύξηση φόρων, απάντησε ότι «χρειάζεται άλλο μείγμα πολιτικής. Ο Μητσοτάκης πιστεύει ότι δίνοντας λεφτά στο κοινωνικό κράτος αυτά χάνονται ενώ αντίθετα δημιουργείται ανάπτυξη». Η δήλωση της Θεανώς Φωτίου σχολιάστηκε με καυστικό τρόπο από τους χρήστες του Twitter.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου