Saturday, 11 May, 2024

Κανονικά ο εορτασμός του Πολυτεχνείου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της Επετείου του Πολυτεχνείου στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χώρας, όπως διευκρίνισε, στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Η διευκρίνιση έγινε με αφορμή την έκδοση εγκυκλίου του υπουργείου σχετικά με τις σχολικές γιορτές που δεν περιλάμβανε την επέτειο της 17ης Νοέμβρη και μετά από αναφορές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Τα παραπάνω συνέβησαν κατά την διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση ευρωπαϊκής σύμβασης του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Κύρωση της Συμφωνίας Έδρας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP)» η οποία και εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία.

Η Ζέττα Μακρή επισήμανε πως η εγκύκλιος που αρχικά εκδόθηκε σχετίζονταν με τις εθνικές γιορτές (28η Οκτωβρίου, 25η Μαρτίου κ.λ.π) και αυτό έγινε επειδή οι κάποιες από αυτές τις ημερομηνίες έτυχε να συμπίπτουν με το Σαββατοκύριακο και ως εκ τούτου χρειάζονταν ειδική διευκρίνιση προκειμένου να εορταστούν την προηγούμενη εργάσιμη. Επισήμανε πάντως πως «για την αποφυγή παρεξηγήσεων» υπήρξε επαναδιατύπωση της εγκυκλίου που περιλαμβάνει τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Νωρίτερα συγκεκριμένες εξηγήσεις ζητήθηκαν από την Μερόπη Τζούφη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και της Αφροδίτης Κτενά του ΚΚΕ.

Η Μ. Τζούφη υποστήριξε ότι ο εορτασμός του Πολυτεχνείου έχει αξία, σε μία περίοδο που υπάρχει «ενίσχυση του ακροδεξιού λόγου», ενώ η Α. Κτενά σημείωσε ότι το θέμα εγέρθηκε ενώ συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και 10 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Επίσης αμφότερες επικαλέστηκαν την ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με την οποία είχε ζητήσει διευκρινίσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου