Saturday, 11 May, 2024

Νομοσχέδιο για τα εργασιακά: Ψηφίζεται την Παρασκευή στη Βουλή

Την ερχόμενη Πέμπτη εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση το εργασιακό νομοσχέδιο που εισηγείται ο υπουργός εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας ξεκίνησε να συζητείται χθες στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η οποία θα συνεδριάσει 3 ακόμη φορές για την επεξεργασία του νομοθετήματος. Θα ακολουθηθεί αναλυτικά δηλαδή η διαδικασία που προβλέπει μεταξύ άλλων ακρόαση των ενδιαφερόμενων φορέων. Στη συνέχεια θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη και θα συζητηθεί σε δύο συνεδριάσεις – δηλαδή θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Επί της αρχής και για κάποια από τα άρθρα του νομοθετήματος πιθανότατα θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία αφού ανάλογο αίτημα αναμένεται να καταθέσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης που συνολικά μέχρι στιγμής τάσσονται ενάντια στην ψήφισή του.

Να σημειωθεί ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ έχουν ζητήσει την απόσυρσή του νομοσχεδίου, κάτι που απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Την Τρίτη θα εισαχθούν στη Βουλή για ψήφιση δύο κυρώσεις συμβάσεων.

Η 1η είναι αρμοδιότητας του υπουργείου Τουρισμού και αφορά τις τροποποιήσεις του καταστατικού χάρτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και των κανόνων της χρηματοδότησης του οργανισμού.

Η 2η αφορά την κύρωση διεθνούς πρωτοκόλλου για την ίδρυση του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου όπως και την μεταφορά της έδρας του οργανισμού. Τέλος, την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να εγκριθούν από τη Βουλή προτάσεις της αρμόδιας επιτροπής για την άρση ασυλίας βουλευτών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου