Friday, 26 April, 2024

«Καπνός» ότι επιτέλους τελειώνει ο μαραθώνιος

«Καπνός» ότι επιτέλους τελειώνει ο μαραθώνιος
Σημάδια ολοκλήρωσης της Συνόδου μετά από 15,5 ώρες. Αποχώρησαν ο Σλοβένος πρωθυπουργός και η Λιθουανή πρόεδρος. Συζητούν μόνο το θέμα του Ταμείου.

Μετά από 15,5 ώρες συνεδρίασης η Σύνοδος Κορυφής των 19 ηγετών της ευρωζώνης φαίνεται να βαδίζει προς τη λήξη της.

 Μέχρι τα ξημερώματα δύο ήταν τα σημεία διαφωνίας: ο ρόλος του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα μετά το 2016, αλλά και το είδος του Ταμείου δημόσιας περιουσίας που ζητούν οι δανειστές, καθώς η γερμανική πλευρά φαίνεται να επιμένει ότι σε αυτό πρέπει να μεταβιβαστούν  περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου αξίας 50 δισ. ευρώ, ενώ η Ελλάδα και αρκετές χώρες προτείνουν πολύ λιγότερα.

Ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να υποχώρησε στο θέμα του ΔΝΤ τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά από την τρίτη και τελευταία τετραμερή συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ-Τουσκ, ενώ φαίνεται να μένει ανοιχτό μόνο το ζήτημα του Ταμείου.

Αποχωρώντας εξαντλημένος ο Σλοβένος πρωθυπουργός Miro Cerar με tweet του επιβεβαίωσε ότι υπάρχει μόνο ένα θέμα πλέον ανοιχτό στο τραπέζι και εξουσιοδοτεί τον Ολλανδό συνάδελφό του να ολοκληρώσει τη συζήτηση.

Λίγο αργότερα και  η Λιθουανή πρόεδρος Dalia Grybauskaitė φεύγοντας, είπε μετά από ερώτηση δημοσιογράφου πως η Σύνοδος έχει σχεδόν τελειώσει.

πηγή: thetoc.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου