Sunday, 5 May, 2024

Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία: Κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας

Υπό τη σκιά της διάσπασης μετά και την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου συνεδριάζει αποδεκατισμένη, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εξελίξεις στην Κουμουνδούρου είναι ραγδαίες μετά την αποχώρηση της τάσης των «6+6», αλλά και της «Ομπρέλας», που είχε προηγηθεί πριν από λίγες ημέρες.

Η σημερινή συνεδρίαση που συγκάλεσε ο Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποιείται με σχεδόν τα μισά μέλη, καθώς, μετά τις αποχωρήσεις, από τα συνολικά 42 στελέχη έδωσαν το «παρών» τα 24.

Στην εισήγησή του ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι με τις αποχωρήσεις κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας λόγω της άρνησής τους να αποδεχθούν την επιλογή της βάσης να εκλέξει τον ίδιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης φέρεται να είπε ότι στο Συνέδριο θα κριθούν τα πάντα ενώ αναμένεται να ζητήσει από τους αποχωρήσαντες βουλευτές να επιστρέψουν τις έδρες τους.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κασσελάκης στην εισήγησή του είπε μεταξύ άλλων:

«Προφανώς δεν είναι μια χαρούμενη ημέρα για μένα. Σήμερα κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας. Η εσωστρέφεια προήλθε από την άρνηση αποδοχής της επιλογής της βάσης να εκλέξει εμένα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Από σήμερα θα επικεντρωθούμε ενωμένοι στην παραγωγή πολιτικού έργου και στη δημιουργία αναχώματος στα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θα παρουσιάσουμε προτάσεις και λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Για την ακρίβεια, την ανεργία, το στεγαστικό ζήτημα, τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και για την απαξίωση του κράτους δικαίου». «Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάζει κάθε δύο εβδομάδες. Η Π.Γ. θα είναι παραγωγικό, συντροφικό και αποτελεσματικό Όργανο, το οποίο θα έχει δυναμική. Είχαμε πει πως ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε θα είναι η δημιουργία πολιτικού κέντρου. Εσείς είστε το πολιτικό κέντρο. Χρειάζεται να σκεφτούμε νέα μοντέλα και να παραγάγουμε πολιτική. Να εργαζόμαστε ισότιμα με ανοιχτό μυαλό και με σεβασμό. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πρώτο βιολί, είμαστε μια ορχήστρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να υποταχτεί το “εγώ” στο “εμείς”».

«Δεν πρέπει να διαψεύσουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους που βασίζονται πάνω μας».

«Εμείς ξέρουμε ποιος είναι ο πυρήνας μας. Κι αυτός είναι ο λαός. Να δουλέψουμε όλοι μαζί για να πείσουμε την κοινωνία ότι μπορούμε να δώσουμε λύσεις».

«Όχι» Τεμπονέρα σε Κασσελάκη

Μια ηχηρή άρνηση εισέπραξε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Διονύσης Τεμπονέρας, αρνήθηκε να συμμετάσχει στο νέο πολιτικό κέντρο που εξήγγειλε ο πρόεδρος του κόμματος. «Οταν λέμε σεβασμός στο καταστατικό, πρέπει να το εννοούμε. Όταν λέμε σεβασμός στα όργανα, πρέπει να το εννοούμε» είπε ο κ. Τεμπονέρας απαντώντας στα όσα είπε στην εισήγησή του ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος απευθυνόμενος στα παριστάμενα μέλη είπε «εσείς είστε το πολιτικό κέντρο».

Πρώτος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος νωρίτερα ήταν και ο πρώτος από τον στενό κύκλο του Στέφανου Κασσελάκη που σχολίασε την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου, κάνοντας λόγο για «υπονομευτές» που, όπως τόνισε, «βάζουν το λιθαράκι τους στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο». Προσήλθαν επίσης οι Ρένα Δούρου, Όλγα Γεροβασίλη, Θ. Τζάκρη, Θ. Θεοχαρόπουλος, Δ. Τεμπονέρας, Σ. Φάμελλος, Ν. Παππάς, οι γραμματείς Ρ. Σβίγγου και Γ. Βασιλειάδης αλλά και ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Από τη συνεδρίαση θα απουσιάσει ο Γ. Ραγκούσης λόγω προσωπικού κωλύματος, όπως λένε πληροφορίες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου