Friday, 26 April, 2024

Κορονοϊός: Σκέψεις για ακύρωση της ΔΕΘ

Προβληματισμό προκαλεί τόσο τους επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) όσο και στην κυβέρνηση

η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα και ήδη εγείρονται σοβαρά ερωτήματα τι θα γίνει στις αρχές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, οπότε και είναι να ανοίξει τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τις ημερήσιες εκθέσεις του ΕΟΔΥ, τα τελευταία εικοσιτετράωρα παρατηρείται μεγάλος αριθμός θετικών κρουσμάτων στον Covid 19 στο νομό Θεσσαλονίκης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι την Παρασκευή διαγνώστηκαν 38 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, βάσει των στοιχείων γεωγραφικής κατανομής που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.
Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1 άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για την πραγματοποίηση της 85ης ΔΕΘ, με φόντο την πανδημία.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα γίνουν από τον πρωθυπουργό ανακοινώσεις ελαφρύνσεων και άλλων μέτρων για την οικονομία στην 85η ΔΕΘ, ο κ. Πέτσας είπε «κατ΄αρχάς να γίνει η Έκθεση», αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν είναι απολύτως βέβαιη η ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.
«Είμαστε σε μία φάση που παρατηρούμε όλα τα δεδομένα τα επιδημιολογικά και είμαστε σε θέση να αναπροσαρμόζουμε τη στρατηγική μας. Το θέμα είναι ότι μέσα στις αρχές του Φθινοπώρου ότι και να γίνει θα δείτε το σχέδιο μας, γιατί δεν μπορεί να κατατεθεί το σχέδιο μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή χωρίς να έχει προηγηθεί εσωτερική διαβούλευση», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου