Saturday, 27 April, 2024

Κωνσταντοπούλου: Άτεχνη προσπάθεια Μητσοτάκη στη συνέντευξη τύπου, να καλλωπίσει την πραγματικότητα

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παρέθεσε στη ΔΕΘ η πρόεδρος του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου

με αφορμή τα λεγόμενά του στη δική του συνέντευξη τύπου, κάνοντας λόγο για προσπάθεια εξωραϊσμού της ζοφερής πραγματικότητας που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες.

 «Πραγματικά με θλίβει τρομακτικά αυτή η άτεχνη, εν είδει ποιήματος δημοτικού προσπάθεια ενός πρωθυπουργού να καλλωπίσει την πραγματικότητα που ζουν οι πολίτες, να την εμφανίσει άλλη, εξωτική ειδυλλιακή, την ώρα που ο κόσμος αγωνιά και δοκιμάζεται, στενάζει και έχει τεράστια ανησυχία, όχι για το απώτερο μέλλον αλλά και για τον χειμώνα που έρχεται. Αυτή η προσπάθεια του κου. Μητσοτάκη να αναφερθεί σε φοβερά επιτεύγματα την ώρα που στην πραγματικότητα αυτό που έχει καταφέρει είναι να έχει περιαγάγει την ελληνική κοινωνία στα πρόθυρα μιας αδυσώπητης κρίσης», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Κωνσταντοπούλου.

Και πρόσθεσε πως δεν έχει σκοπό να συνεργαστεί ούτε με τη Νέα Δημοκρατία, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε και με το ΜέΡΑ25. «Η ύπαρξη αντιπολίτευσης αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα της δημοκρατίας», όπως σημείωσε. «Ως κόμμα της αντιπολίτευσης στη Βουλή θα αναλάβουμε σειρά πρωτοβουλιών ελέγχων των κυβερνήσεων και εκπροσώπησης των πολιτών. Δεν πρόκειται να γίνουμε το κυβερνητικό μαξιλάρι κανενός. Θα είμαστε αντιπολίτευση, θα είμαστε αυτό που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία».

Μιλώντας για τα ίδια κόμματα, συμπλήρωσε πως «αυτό που διεκδικούν δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια θέση στις κυβερνητικές καρέκλες». Και επεσήμανε πως: «Δεν πρόκειται στην κρίσιμη στιγμή να υπερασπιστούν τα δίκαια του ελληνικού λαού, αλλά θα τα προδώσουν. Δεν πρόκειται να υπερασπιστούν αρχές και αξίες αλλά θα τις παραβιάσουν και θα τις ξεπουλήσουν. Η Πλεύση Ελευθερίας μπορεί να μην έχει ιστορικό κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, έχει όμως αξιοπιστία που πηγάζει από τα στελέχη της. Πρόκειται να συγκροτήσει το υπόδειγμα της κοινοβουλευτικής και συνολικά πολιτικής αντιπολίτευσης, η οποία λείπει από τη χώρα αυτή».

Η ιδρύτρια της Πλεύσης Ελευθερίας σημείωσε επίσης πως η περίοδος που διανύουμε είναι προεκλογική, ωστόσο το κόμμα της δεν επισκέπτεται εθιμοτυπικά τη Θεσσαλονίκη, παρά βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τη βόρεια Ελλάδα. «Εγώ προσωπικά έρχομαι στη Θεσσαλονίκη τρεις με τέσσερις φορές το μήνα», όπως είπε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΙΝΑ ΤΟΥΚΟΥΣΜΠΑΛΙΔΟΥ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου