Sunday, 5 May, 2024

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχει ψηφιστεί το Νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχιστεί η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και να καταστεί νόμος του κράτους

το νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε εμβληματική την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης για τα δημόσια πανεπιστήμια και τη δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, επισημαίνοντας ότι απαρέγκλιτος σκοπός παραμένει η ψήφισή του μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, καθώς είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας.

Ερωτηθείς για τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια και αν υποκρύπτονται πολιτικά κίνητρα σε αυτά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν διαχωρίζει σε «χρώματα» τις διαφωνίες, αν και όπως επισήμανε «υπάρχουν θλιβερές μειοψηφίες που αντιδρούν στα πάντα και θέλουν η χώρα μας να μείνει πίσω».

Όσον αφορά τις καταλήψεις και την πιθανότητα να χαθεί η εξεταστική για τους φοιτητές, ξεκαθάρισε ότι η πολιτεία θα κάνει ότι προβλέπει η νομοθεσία για τη διασφάλιση της και τόνισε ότι πρέπει να πάμε μπροστά και δεν ωφελεί κανέναν να χαθούν εξάμηνα επειδή κάποιοι επιθυμούν να κάνουν, όπως υπογράμμισε «επαναστατική γυμναστική».

 

Επίσης, κριτική στη στάση που κράτησαν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης απέναντι στο νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνοντας ότι το δικαίωμα αυτό στους απόδημους κατοχυρώθηκε μόνο με ψήφους του κυβερνώντος κόμματος. Χαρακτήρισε προσχηματική τη στάση των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και επανέλαβε τη δέσμευση του πρωθυπουργού να επαναφέρει την τροπολογία για την επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της Εκκλησίας για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, σημείωσε ότι η κυβέρνηση σέβεται τις απόψεις της Εκκλησίας και διευκρίνισε πως στην Ελλάδα υπάρχει η εκτελεστική εξουσία που εισηγείται νομοσχέδια και η νομοθετική εξουσία που αποφασίζει για την ψήφισή τους. Εμείς θα συνεχίζουμε την πολιτική μας με σεβασμό στις απόψεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας», συμπλήρωσε.

«Πράγματι δεν υπάρχει κάποιο θέμα για τον κ. Βορίδη», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στη στάση που προανήγγειλε πως θα τηρήσει ο υπουργός Επικρατείας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ όπως διευκρίνισε, δεν μπορεί να προεξοφλήσει ποια θα είναι η απόφαση του πρωθυπουργού για υφυπουργούς που θα διαφοροποιηθούν.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Οι βουλευτές κατά παράδοση αντίστοιχων ψηφοφοριών που αφορούν νομοσχέδια δικαιωμάτων θα ψηφίσουν κατά συνείδηση χωρίς την ύπαρξη κάποιας κομματικής πειθαρχίας. Από εκεί και πέρα οι συμμετέχοντες στο υπουργικό συμβούλιο έχουν μία αυξημένη θεσμική υποχρέωση λόγω του ότι τα νομοσχέδια εγκρίνονται από το υπουργικό συμβούλιο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου