Sunday, 28 April, 2024

Μαρινάκης: Δεν τίθεται θέμα αναβολής των αυτοδιοικητικών εκλογών. Κανονικά στις 08/10

Κανονικά θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου και δεν τίθεται θέμα αναβολής λόγω της κακοκαιρίας Daniel

και των καταστροφών που προκάλεσε, όπως ξεκαθάρισε σήμερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο Παύλος Μαρινάκης έβαλε τέλος στα σχετικά σενάρια που κυκλοφορούσαν για πιθανή αναβολή των αυτοδιοικητικών εκλογών μετά τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν στη Θεσσαλία, με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό να το υποστηρίζει, λέγοντας ότι δεν γίνεται να διεξαχθούν εκλογές υπό τις παρούσες συνθήκες.

Ο Παύλος Μαρινάκης. κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, είπε πως «δεν τίθεται θέμα αναβολής ή μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Συγκεκριμένα, μετά από σχετική ερώτηση, απάντησε πως «εκδόθηκε μια απόφαση παράτασης της ανακήρυξης των συνδυασμών για ευνόητους λόγους, λόγω μη λειτουργίας των δικαστηρίων για κάποιες στις πληγείσες περιοχές. Δεν επηρεάζει τη διενέργεια των εκλογών. Δεν υπάρχει απόφαση ούτε θέμα αναβολής των εκλογών στη χώρα».

Παράταση για την ανακήρυξη συνδυασμών των αυτοδιοικητικών εκλογών

Υπενθυμίζεται ότι χθες, με απόφαση του ΥΠΕΣ, δόθηκε παράταση ως τις 15 Σεπτεμβρίου για την ανακήρυξη των συνδυασμών των αυτοδιοικητικών εκλογών στις πληγείσες περιοχές.

Σε σχετική του ανακοίνωση το ΥΠΕΣ ανέφερε: «Το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει ότι η ανακήρυξη των συνδυασμών υποψηφίων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 αποκλειστικά στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Λάρισας, Σποράδων, Καρδίτσας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετατίθεται για την 15η Σεπτεμβρίου, καθώς η λειτουργία των αρμόδιων δικαστηρίων έχει ανασταλεί έως και την 13η Σεπτεμβρίου, λόγω της κακοκαιρίας ”Daniel”».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου