Tuesday, 7 May, 2024

Μητσοτάκης: «Ευτυχισμένα παιδιά μπορούν να μεγαλώνουν και με γονείς του ıδίου φύλоυ»

Συναισθήματα χαράς για τον πρωθυπουργό καθώς νόμος τους κράτους έγινε το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

«Στόχος επετεύχθη, πάμε παρακάτω» ήταν τα πρώτα λόγια του πρωθυπουργού στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, έχοντας βγει τραυματισμένος μετά τη διήμερη συζήτηση στη Βουλή. «Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί με ευθύνη μια υπαρκτή κοινωνική πραγματικότητα αίροντας με τόλμη μια σοβαρή για τη δημοκρατία μας ανισότητα.

Για να προστατεύσουμε αυτονόητα δικαιώματα παιδιών με την ασπίδα των γονιών τους και να αποδώσουμε επιτέλους δικαιοσύνη και στην καθημερινότητα συμπολιτών μας του ιδίου φύλου», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, μιλώντας για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η μεταρρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση κάνει τη ζωή ανθρώπων καλύτερη χωρίς να στερεί τίποτα από τους πολλούς.

«Και οι δύο γονείς των ομόφυλων ζευγαριών δεν έχουν ακόμα νομικά τις ίδιες δυνατότητες να δίνουν στα παιδιά τους. Να τα παίρνουν από το σχολείο, να συνταξιδεύουν, να τα συνοδεύουν στο νοσοκομείο», συνέχισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

«Είμαστε περήφανοι για το νομοσχέδιο»

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε και ανάρτηση στον πρωθυπουργικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα Χ.

Δείτε την ανάρτηση του:

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η 16Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΕ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ Ν/Σ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΡΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΙ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ: ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ, ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΞΙΕΣ.

PRIME MINISTER GR (@PRIMEMINISTERGR) FEBRUARY 15, 2024

«Είμαστε περήφανοι»

«Σήμερα η Ελλάδα γίνεται η 16η χώρα της ΕΕ που νομοθετεί την ισότητα στον γάμο. Είμαστε περήφανοι γιατί το Ν/Σ που ψηφίσαμε αποτελεί ορόσημο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και αντικατοπτρίζει τη σημερινή Ελλάδα: μια προοδευτική, δημοκρατική χώρα, προσηλωμένη στις ευρωπαϊκές αξίες», έγραψε αν και 51 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο.

Σχετικά με την ολομέτωπη επίθεση που δέχθηκε από τα έδρανα της Βουλής από τον Αντώνη Σαμαρά, αρκέστηκε να πει στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως «ο καθένας έχει την άποψή του».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου